Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У ПАВЛІВЦІ ЗБУДУЮТЬ ЦЕРКВУ

14 лютого 2007 р.

Єпископ Михаїл освячує місце під будівництво храму Архістратига Михаїла в с. Павлівка Іваничівського деканату. Фото Віталія СарапінаСело Павлівка на Іваничівщині – знамените село: це символ українсько-польського примирення і покаяння. А символом українського відродження є побудова нових церков національного Православ’я. Нещодавно єпископ Луцький і Волинський Михаїл у присутності багатьох павлівчан освятив місце для зведення храму Архістратига Михаїла. З ним співслужили декан Ярослав Мельничук, настоятель священик Василь Матвійчук, інші священнослужителі.

Єпископ Михаїл із іваничівським деканом протоієреєм Ярословом Мельничуком, якого щойно нагороджено орденом Рівноапостольного Володимира Великого ІІІ ступеня. Фото Віталія СарапінаЗвертаючись до присутніх із проповіддю, владика зазначив, що «споруджуючи церкви Київського Патріархату, ми не є ненависниками тих, хто на Службі Божій поминає Московського Патріарха. Один прокидається о шостій годині, інший – о дев’ятій, хтось, може, й об одинадцятій, але цілу добу спати не буде. Тож рано чи пізно прокинуться всі, і всі возз’єднаються в єдиній Помісній Церкві». Також архієрей закликав усю громаду працювати не покладаючи рук для швидкого завершення цієї справи та закликав державну владу сприяти в цьому. Представники ж її – депутати районної ради, сільський голова та інші пообіцяли докласти своїх старань, аби невдовзі у Павлівці освятили й церкву.

Насамкінець єпископ Михаїл від імені Патріарха Філарета нагородив іваничівського декана отця Ярослава орденом Рівноапостольного Володимира Великого ІІІ ступеня за велику працю на Божій ниві, а громаді подарував антимінс і напрестольне Євангеліє для звершення Богослужінь.

14 лютого 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо