Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Остерігаймося «толерантних» гріхів!

22 вересня 2013 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл проповідує в луцькому храмі Святителя Феодосія Чернігівського. Світлина інформаційної служби єпархії

22 вересня митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію в храмі Святителя Феодосія, архієпископа Чернігівського, в обласному центрі з нагоди престольного свята.

З владикою служили: канцлер єпархії та міський декан протоієрей Микола Цап, настоятель парафії протоієрей Ігор Швець, інше місцеве духовенство.

У проповіді архіпастир звернув увагу на шкоду брудних думок. Навів порівняння з яблуком: «Зовні здається гарним, але всередині хробак зробив свою справу. Тож таке яблуко зовні привабливе, а середину неприємно їсти». Додав і про те, що потрібно в чистоті тримати й тіло, бо це храм Духа Святого: «Нехтуючи тілом – нехтуєш храмом!».

Його високопреосвященство наголосив і на сучасній витонченості гріха, що нібито служить людині. Ось, наприклад, закони деяких країн Євросоюзу про заборону носіння хрестика, щоб, мовляв, не ображати віри інших людей: «З однієї сторони, наче й справедливо, але з іншої – такий же закон ображає християн!». Владика наголосив, що це лише маскування гріха під так звану релігійну толерантність.

Також, згадавши про одностатеві «шлюби», що нав’язуються Євросоюзом, зауважив: вони фактично унеможливлюють виконання заповіді Божої «Плодіться й розмножуйтесь». «Шлюб – благословення на сімейне життя та продовження роду. Де продовження роду [в гомосексуалістів]? Немає продовження, є виродження. Це – диявольське, завданням якого є знищення людини». Тож високопреосвященний закликав до пильності, «щоб ця витонченість гріха не затьмарювала нашого розуму».

На завершення празника архієрей вручив свідоцтва випускникам парафіяльної недільної школи, а потім відбувся традиційний хресний хід навколо храму з обнесенням ікони з часткою мощей святителя Феодосія Чернігівського.

25 вересня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо