Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Подбаймо про сиріт!

Напередодні Дня усиновлення завідувач відділу організації благодійності та соціального служіння єпархії Валерія Лесюк на запрошення Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді взяла участь у круглому столі «Пріоритети сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського виховання». Захід проходив у Палаці культури міста. До обговорення долучилися начальник відділу соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Бондарчук, методист методичного відділу управління освіти Луцькради Тетяна Тарасковська, психологи, представники громадських, благодійних та релігійних організацій.

Цьогоріч у Луцьку з 12 дітей, які залишилися сиротами, 11 віддано на виховання у сім’ї, і лише одна потрапила до дитбудинку. Ця тенденція зберігається декілька останніх років. Нині на обліку служби у справах дітей міськради перебувають 199 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 173 виховуються в опікунських та прийомних сім’ях, 26 продовжують жити у сиротинцях.

Однак в Україні збільшуються показники соціального сирітства, коли при живих батьках діти ростуть у дитбудинках. Хоча в західних областях ці показники найменші. Мешканці Волині, зокрема, охоче беруть у свої родини прийомних діток. Під соціальним супроводом Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває чотири прийомні сім’ї, у яких виховується дев’ять сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Щоб проблема сирітства втрачала вагу, варто частіше інформувати населення щодо різних форм усиновлення. В Луцьку є чимало родин, які взяли під опіку чи всиновили чужих дітей. На обліку нині перебувають 199 дітей, а 123 – усиновлені та виховуються у 116 сім’ях. Ці сім’ї не побоялися взяти чужу дитину, і, як доводить досвід, такі діти дуже швидко адаптуються до нового життя, з повагою та любов’ю ставляться до прийомних батьків.

За результатами круглого столу прийнято меморандум про підтримку інформаційно-просвітницької кампанії «Ти потрібна мені, мамо!», який передбачає низку заходів із пропаганди сімейних цінностей.

28 вересня 2013 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо