Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У лічниці – з реліквією

22 жовтня 2013 р. Акафіст перед іконою преподобного Агапіта Печерського у Волинській обласній клінічній лікарні. Світлина інформаційної служби єпархії.

22 жовтня розпочалися богослужіння в медичних закладах обласного центру перед іконою преподобного Агапіта Печерського, лікаря безвідплатного. Образ із вмонтованою часточкою його мощей привезли з чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату. Мета молитовної акції, яка проводиться за почином віце-канцлера і старшого капелана єпархії протоієрея Олександра Безкоровайного, – духовна підтримка хворих і лікарів.

Першою ікону прийняла Волинська обласна клінічна лікарня. Медперсонал із пацієнтами зустріли святиню біля центрального входу. Після цього о. Олександр у співслужінні зі священиками благочиння відслужив акафіст до преподобного.

Саме тепер, восени, коли розпочинається загострення хвороб, ми просимо св. Агапіта про заступництво, щоб за його молитвами Всевишній зцілив усі болі, зазначив у своєму слові душпастир. До медиків же звернувся так: «Нехай Господь дарує вам терпіння, сил фізичних і духовних… Щоб наставляв на правдиву дорогу й укріпляв ваші руки, та щоб ви своїми золотими руками піднімали недужих».

На завершення богослужіння капелан лікарні священик Назар Бабій подарував головному лікарю Іванові Сидору образ преподобного Агапита.

Агапіт Печерський народився на Київщині в ХІ столітті. Усе життя присвятив чернецтву. Він не просто молився в монастирських стінах, а й лікував – спочатку братію, а тоді всіх, хто, почувши про його дар, звертався до нього. І лікував, не вимагаючи грошей, або просто молитвою, або монастирською їжею. Але лікарі теж хворіють, навіть чудотворці. Занедужав якось і блаженний Агапіт. Прийшов до нього його суперник, теж лікар, але не православний і не безвідплатний, та промовив: «Оце за три дні помреш». – «Ні, – відказав той, – не за три дні, а за три місяці». – «Якщо за три місяці, то я повірю, що ти й справді цілитель і прозорливець, а твоя віра краща за мою». Наступного дня чернець одужав і жив здоровий ще три місяці, та потому помер. По його блаженній кончині суперник прийняв православ’я і постригся в монахи.

Надалі образ перебуватиме в таких медичних закладах (зі служінням акафіста й молебню святому):

23 жовтня – Волинський пологовий будинок;

24 жовтня – станція швидкої медичної допомоги та обласна дитяча лікарня;

29 жовтня – міська клінічна лікарня та поліклініка № 2;

30 жовтня – міська поліклініка № 1;

31 жовтня – обласні туб- і онкодиспансери та Луцький хоспис (де перебуватиме до 4 листопада);

4 листопада – поліклініка № 3 та госпіталь ветеранів;

5 листопада – обласна лікарня (с. Боголюби);

6 листопада – психіатрична лікарня (с. Липини).

23 жовтня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо