Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЦЕРКВА ВДОСКОНАЛЮЄ ДУХОВНУ ОСВІТУ

12 березня 2007 р.

Освіта у нашому Православ’ї, на жаль, рідко коли була на належному рівні. Але тепер з’явилися умови для виправлення становища. Чимало наших священиків до прийняття сану вже мають світську вищу освіту або здобувають її після закінчення семінарії. У нашому Патріархаті діє два вищих навчальних заклади – Київська і Львівська духовні академії. Але цього мало. Адже був час (наприкінці XVIII століття), коли в українському Православ’ї священнослужителем міг стати тільки випускник вищої школи. У сучасному секуляризованому світі успішно вести апостольське служіння можна тільки високоосвіченій людині, тож Учбовий комітет Київської Патріархії взяв курс на докорінне поліпшення стану справ у семінаріях. 2002 року чотири з них – Київську, Львівську, Волинську і Рівненську – було переведено на нові програми, зміцнено кадровий потенціал, аби вони могли претендувати на статус вищих навчальних закладів – духовних інститутів – третього рівня акредитації (найвищий рівень – четвертий). Цього року відбудеться перший випуск семінаристів, які навчаються за цими програмами.

Керівники вишів УПЦ КП, у тому числі ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Іван Нідзельський, 6 березня зібралися на нараду в Учбовому комітеті саме з цього питання. Адже шлях до навчально-кваліфікаційного рівня «бакалавр богослів’я», який тепер повинні мати наші семінаристи, ще потребує чимало організаційної праці. Голова цього церковного підрозділу архієпископ Димитрій поінформував учасників наради про позитивне ставлення державної влади до цього питання, вимоги до документації тощо.

12 березня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо