Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

На замітку уповноваженому

10 листопада 2013 р. Зустріч уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка з Волинською радою Церков (ВРЦ). Світлина інформаційної служби єпархії.

Минулої неділі, у Всеукраїнський день молитви за сиріт, митрополит Луцький і Волинський Михаїл та інші священнослужителі висловили уповноваженому Президента України з прав дитини Юрієві Павленку низку пропозицій та побажань. Це сталося під час зустрічі високопосадовця з Волинською радою Церков (ВРЦ) в рамках його робочої поїздки на Волинь для вивчення стану виконання Указів та доручень Глави держави у сфері захисту прав дитини.

Зустріч вів владика Михаїл, оскільки Київський Патріархат на цей час є головуючою Церквою у ВРЦ.

Архієрей у виступі підкреслив: вирішуючи проблеми сирітства, слід насамперед шукати його причини. І державі треба долати проблему, співпрацюючи з Церквою.

Голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко зазначив, що реформуючи спеціальні дитячі установи, державі потрібно посилити пропагування духовних цінностей, здорового способу життя. Також необхідно підняти на вищий рівень викладання предметів духовно-морального спрямування в загальноосвітніх навчальних закладах, перевести ці дисципліни в обов’язкову складову навчального плану та вивчати їх у всіх класах. Важливою є й активізація комплексної боротьби з дитячим пияцтвом, розпустою, жорстокістю, іншими негативними явищами.

«Не можна допустити прийняття законів, які визнають статеві збочення нормою, дозволяють реєструвати одностатеві „шлюби“ та усиновлювати цими людьми дітей, – підкреслив о. Віталій. – Не можна допустити впровадження так званої ювенальної юстиції західного зразка, яка невиправдано розширює перелік причин позбавлення батьківських прав і допускає усиновлення дітей збоченцями». Натомість важливо прийняти закони про заборону абортів, про надання релігійним організаціям права засновувати навчальні заклади державного стандарту освіти різних форм та рівнів акредитації.

До уповноваженого Президента звернувся помічник володимирського районного декана протоієрей Микола Гінайло. Керований ним благодійний фонд Матері Божої неустанної помочі не один рік поширює гуманітарну допомогу (зокрема, потребуючим дітям) від благодійників із західних країн. Він попросив сприяти в усуненні штучних перешкод при розмитненні вантажів-пожертв. Адже проблема загострилася настільки, що деяким доброчинцям несправедливо загрожують штрафні санкції.

Це питання хвилює всі конфесії, тож митрополит Михаїл передав Ю. Павленку нещодавно ухвалене звернення Волинської ради Церков до міністра соціальної політики України Наталії Королевської. Цей документ буде також передано першому віце-прем’єр-міністрові Сергієві Арбузову.

12 листопада 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо