Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Для піднесення роботи

13 листопада 2013 р. Протоієрей Іван Бонис з учнями 5-го класу загальноосвітньої школи с. Дубове Ковельського районного деканату. Світлина Наталії Тхоржевської.

У Ковельському районному деканаті розпочали конкурс відкритих уроків духовно-морального спрямування в загальноосвітніх закладах, приурочений до 1025-ліття хрещення Київської Русі. Мета заходу – об’єднання зусиль сім’ї, релігійних інституцій і школи задля становлення духовності учнівської молоді, виявлення й підтримка творчої праці вчителів, підвищення їх профільної компетентності, популяризації здобутків.

У відкритті конкурсу, що відбулося 12 листопада в селищі Голоби, з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла взяв участь декан, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Дубове та Різдва Йоана Хрестителя в с. Бахів протоієрей Іван Бонис (учитель основ християнської етики). У своєму слові душпастир висловив подяку за співпрацю із закладами освіти. Він зазначив: школа – партнер Церкви у вихованні молодого покоління.

Перший відкритий урок відбувся 13 листопада в загальноосвітній школі с. Дубове. Його для учнів 5-го класу провів о. Іван. Діти дізнались про передумови хрещення Київської Русі, його історичне й моральне значення, ознайомилися з постатями рівноапостольного князя Володимира, княгині Ольги, преподобних Кирила і Мефодія. Було показано анімаційний фільм «Сказання про хрещення Русі». На завершення уроку школярі отримали подарунок – запис 20-ти серій цієї стрічки.

Як нам розповіла директор цієї школи Наталія Тхоржевська, о. Іван Бонис постійно урізноманітнює форми й методи виховання духовно багатої особистості. Зокрема, з класними керівниками та батьками організовує екскурсії до Ковеля, Володимира, Зимного, Львова, використовує кожну нагоду, аби збагатити біблійною мудрістю і власним прикладом.

Надалі подібні заняття відбуватимуться для учнів 5-6 класів у школах інших сіл району: Колодяжному, Любитові, Білині, Зеленій, Дрозднях, Вербці, Мельниці, Підріжжі, Тойкуті, Бахові. До їх проведення долучаться священики Василь Фурман як викладач основ християнської етики та Микола Качмар як спостерігач.

17 листопада 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо