Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Перемагати Божою силою (додано фотосесію)

30 листопада 2013 р. Молебень за Україну на Євромайдані в Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив молебень за Україну на Євромайдані в обласному центрі, закликавши 1 грудня, в неділю, посилено молитися за мир у країні.

Після трагічних подій у Києві вночі 30 листопада, владика вирішив духовно підтримати й підбадьорити тих, хто, зокрема в Луцьку, активно й стійко висловлює громадянську позицію щодо підписання угоди про асоціацію з ЄС.

«Сьогодні Церква прийшла вшанувати всіх, хто переживає за майбутнє нашої неньки України» – зазначив у своєму слові архієрей, закликавши присутніх не забувати, що зло долається лише силою Божою.

У ці дні розпочалася підготовка до різдвяних свят, почалася Пилипівка. Тож владика нагадав, посилаючись на Святе Письмо, про молитву й піст. Лише ними можна вигнати нечисту силу. «Будемо молитись, щоб біснуваті покинули Україну, а лише ті, що її люблять, були тут. – підкреслив високопреосвященний. На його думку, лише в мирний спосіб, силою духу, відстоюючи свої переконання, можна перемогти ворогів України.

Також архіпастир зазначив, що Київський Патріархат продовжує підтримувати європейську інтеграцію нашої країни, і висловив задоволення тим фактом, що місцева влада, правоохоронні органи не перешкоджають учасникам громадських акцій в обласному центрі. Чого, на жаль, не скажеш про столицю та деякі інші регіони.

У молитві за майбутнє України, яка проходила ввечері 30 листопада після Всенічної у кафедральному соборі Святої Трійці, взяли участь віце-канцлер єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, декан собору протоієрей Микола Нецькар, інше духовенство, студенти Волинської православної богословської академії (ВПБА), архієрейський хор «Оранта» та інші миряни.

На завершення молебню його учасники разом проспівали молитву «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни» та «Многії літа» всім борцям за її кращу долю.

В деканатах єпархії, де проводили Євромайдани, духовенство також відправляло молебні та зверталося з пастирськими словами.

03 грудня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо