Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Про них не забули

9 грудня 2013 р. Перепоховання останків жертв масових розстрілів періоду Другої світової війни у Володимирі. Заупокійну літію очолює митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина інформаційної служби єпархії.

9 грудня у Володимирі-Волинському відбулось перепоховання останків жертв масових розстрілів періоду Другої світової війни, знайдених під час археологічних розкопок.

У соборі Різдва Христового відправили чин похорону, після чого на міському цвинтарі митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив заупокійну літію. Із владикою служили районний декан протоієрей Євген Шевчук, міський – протоієрей Юрій Пилипець та інше місцеве духовенство.

На місці археологічних досліджень знайшли жетони польських вояків. Тож у відправі взяли участь міністр національної оборони Республіки Польща Томаш Сємoняк, надзвичайний і повноважний посол цієї країни в нашій державі Генрик Лiтвін, генеральний консул у Луцьку Беата Бживчи. Учасниками молитви були також голова облдержадміністрації Борис Клімчук, голови райдержадміністрації та міської ради Валентин Скуба і Петро Саганюк, духовенство інших конфесій.

Найголовнішим для нас, християн, є любов, зазначив у своєму слові архіпастир. Саме любов не дозволяє нам забути про невинно убієнних, закатованих і молитися, щоб ця трагедія ніколи не повторилася.

Як повідомляє сайт Volodymyrrada.gov.ua, це вже четверте подібне перезахоронення у Володимирі. Перше здійснено у 1997 році, коли було перепоховано 97 останків, у 2011-му – 367, у 2012 році – 380, у 2013-му – 385 останків. Пошуки і розкопки тривають.

10 грудня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо