Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Навіть маленька частинка

18 травня 2014 р. Перед храмом Праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці в с. Луків Турійського деканату. Світлина з архіву священика Володимира Новіцького

У Лукові Турійського деканату перебувала ікона з часткою мощей великомученика і цілителя Пантелеймона. Її привезли з люблинецького храму, що на Ковельщині.

Реліквію зустріли 18 травня за кілометр від селища, на повороті з Київської траси, і хресним ходом перенесли в храм Праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці.

Перед образом служили акафіст святому. Богослужіння очолив декан протоієрей Микола Даньків, з яким правили: настоятель парафії та організатор цього паломництва священик Володимир Новіцький, інше місцеве духовенство.

Благочинний, розповівши про житіє угодника, підкреслив: розмір мощей не має значення, бо за вірою християнина зцілення і допомога подається й через маленьку частинку реліквії. А віра, єднання у спільній молитві, – це те, що так потрібне в скорботний для України час.

На завершення мирян помазували освяченою оливою і вручали образки великомученика.

21 травня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо