Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЩЕ ОДНЕ ЧУДО

24 квітня 2007 р.

Під час хресного ходу з обновленою іконоюПеред святом Благовіщення у селі Новосілки Турійського деканату обновилась ікона «Явлення Божої Матері на горі Почаївській». Сталося це під час сповіді хворої жінки вдома, в сім’ї Марії Дмитрук, – повідомляє настоятель місцевої парафії Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Микола Щомак. «Старенька все життя молилась Богу й під час гоніння не переставала ходити до церкви, – розповідає отець Микола. – Перед сповіддю я як священик звернув увагу на стару, 150-річну ікону, на якій не було видно зображення. Під час молитви побачив, як почала вона обновлятися. Спостерігав за її обновленням. З кожною годиною вона ставала все яснішою і яснішою».

Щодня перед обновленою іконою відправляли молебень до Пресвятої Богородиці. Молільники теж бачили, як образ ставав дедалі яснішим і проявлявся напис: «Явлення Божої Матері на горі Почаївській». На Благовіщення хресним ходом ікону перенесли до церкви.

Ця новина облетіла все село і рознеслася за його межі. З того дня люди звідусіль приходять, щоб ушанувати обновлений образ. Завдяки молитвам парафіян він обновлюється ще більше, а вони вважають чудо ласкою Матері Божої, Покровительки сільського храму. Знаменно, що саме цього року в Новосілках відзначили 330-річний ювілей святині, яка була знищена за радянської влади й через 60 років відновлена.

24 квітня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо