Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

СПОМ’ЯНІМО ЧОРНОБИЛЬ

30 квітня 2007 р.

Чорнобильці моляться за упокоєння своїх загиблих колег у кафедральному соборі Святої Трійці. Фото Петра КривошеяВ області відбулися заходи з нагоди 21-ї річниці аварії на ЧАЕС. У Свято-Троїцькому кафедральному соборі відправили поминальне Богослужіння. Його очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. На проповіді преосвященний сказав: «Сьогодні день нашої пам’яті й любові до тих, хто віддав своє життя, аби Чорнобильська трагедія не завдала ще більшого лиха і не повторилася. Серцевидець Господь нехай почує нашу молитву за цих людей, дарує їм Царство Небесне, а нас береже і милує».
  
Напередодні, 25 квітня, у волинському краєзнавчому музеї відбувся вечір-реквієм «Чорнобильська сльоза». На цьому заході побував старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний. Він відслужив панахиду, а в проповіді наголосив: «Аварія на Чорнобильській атомній сталася тому, що людина, творіння Боже, покликане облаштовувати землю за словом Господнім, загордилася немовби творець. А всяка справа без Бога – приречена. Тож ця найбільша в історії людства техногенна катастрофа має сприйматися нами як суворе попередження».
  
Поминання загиблих від трагедії на ЧАЕС відбулися в багатьох парафіях єпархії. Наприклад, нововолинський декан протоієрей Стефан Фульмес повідомляє, що в місті волинських шахтарів така панахида відбулась біля пам’ятного знака всім спочилим від аварії на ЧАЕС. На Богослужінні були присутні заступник міського голови А. Сторонський, ліквідатори, мешканці міста. У короткій проповіді о. Стефан, зокрема, сказав: «Історія України сповнена голодоморами, війнами, репресіями. У цьому сумному ряду виділяється Чорнобильська катастрофа. Нині згадуємо тих, хто поклав свої голови „за друзів своїх”, за нас із вами, у битві зі смертоносною радіацією. Нехай Господь сподобить їх вічним блаженством у Царстві Своїм».

30 квітня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо