Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Це наша святиня

В с. Туровичі Турійського деканату відбувся концерт духовної пісні «Ой рятуй, рятуй, Волинська Богоматір», присвячений ушануванню Волинської ікони Діви Марії.

Учасниками заходу в Будинку культури стали: декан протоієрей Микола Даньків, настоятель місцевої парафії священик Володимир Пиріг, інше духовенство благочиння, а також хори храмів: Святої Трійці, що в райцентрі, Праведної Анни селища Луків, Різдва Пресвятої Богородиці сс. Новосілки та Ружин, Покрови Пресвятої Богородиці с. Миляновичі.

У вступному слові благочинний наголосив: «Україна нині перебуває в періоді війни, і сьогодні наче й не до розваг. Але церковні піснеспіви це не розваги, а прославлення Бога. Прославляти Спасителя, Його Матір можна і навіть треба в будь-які хвилини нашого життя, а найбільше – у важкі часи випробовувань».

А настоятель місцевого храму на завершення висловив вдячність голові сільради Олені Матвіїв за надання приміщення, організаторам концерту – за його проведення, усім присутнім – за небайдужість.

Ікону «Волинська Богородиця» Церква вшановує 13 липня. Її ймовірним автором дослідники називають нашого краянина Петра Ратенського, Митрополита Київського, пізніше Московського. Образ було створено наприкінці ХІІІ – на початку ХІV ст. То був час, коли Русь опинилася під татаро-монгольським ярмом. Але ханам не вдалося встановити повного контролю над Волинсько-Галицьким князівством. Це стало приводом для проголошення його особливого заступництва Божою силою, а місцеву ікону Діви Марії з Дитятком – чудотворною від нападників і всякого зла. Образ підтверджує самобутність давньої культури Волині.

24 липня 2014 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо