Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ХРАМ БУДУЄТЬСЯ ІЗ ЦЕГЛИН

15 травня 2007 р.

Архіпастирське слово для вірян Старої Вижівки. Світлина Віталія СарапінаУ Старій Вижівці єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив хрест і наріжний камінь майбутнього храму Святителя Василія Великого. На відміну від південних районів Волинської єпархії, у Поліському краї ще небагато церков Київського Патріархату, але їх стає дедалі більше. Причому побудова нових домів Божих провадиться доволі швидко, якщо, звичайно, громада має крім доброго пастиря ще й належне рвіння. Бо зведення церкви – не самоціль. Це місце, де спасатимемо свої душі, та й саме будівництво є справою Боговгодною, воно єднає громаду. Відомо, що у Святому Письмі християн, які щиро вболівають за церковне життя, названо «камінням живим», бо Церква це не мертві стіни храмини, а живі парафіяни з гарячими серцями. Саме на цьому наголошував преосвященний у проповіді. «Середній храм – це завбільшки дві сучасні хати, які зводяться нині повсюди. Але вже внуки рідко пам’ятають діда, який зводив хату. А в храмі – чи він стоятиме сто років, чи двісті, чи тисячу – завжди лунатимуть молитви за будівничих і жертводавців. Кожен по цеглині – та й готова стіна. Тож будьте тим живим камінням, із якого складається Божа Церква!» – заохотив вірних владика.

Разом із архієреєм співслужили декан протоієрей Анатолій Александрук, настоятель парафії священик Іван Зеленко, місцеве духовенство. Учасниками свята серед багатьох мирян були також голова райради Борис Смілий, голова селищної ради Микола Залевський та інші представники влади.

Після освячення учасники свята хресним ходом прийшли до пам’ятника Архістратигові Михаїлу, спорудженого у центрі Старої Вижівки, де відправили молебень.

15 травня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо