Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У кафедральному соборі відбулося різдвяне Богослужіння

7 січня 2015 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці з нагоди Різдва Христового. Світлина інформаційної служби єпархії

7 січня святкові Літургії з нагоди Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа правили у всіх храмах єпархії.

6 січня, у Навечір’я (Свят-вечір), митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив урочисту Всенічну в кафедральному соборі Святої Трійці, що в обласному центрі. З ним служили декан протоієрей Микола Нецькар й інше духовенство.

У день свята, 7 січня, Божественну Літургію з ущерть заповненої вірними головної святині єпархії транслювала обласна держтелерадіокомпанія в прямому ефірі (з повтором увечері). Коментували її завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Волинської православної богословської академії Ігор Сацик і керівник єпархіального паломницького центру «Україна» Лариса Савчук. Співав архієрейський хор «Оранта» (керівник – заслужений діяч мистецтв України Василь Мойсіюк).

Різдвяне послання Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета виголосив о. Микола Нецькар.

У вітальному слові по завершенні Богослужіння митрополит закликав присутніх на мить уявити, що вони прийшли до храму, як на день народження. «Який подарунок ви принесете народженому Спасителеві? Найкраще – це ваші чисті серця і чисті душі», – побажав високопреосвященний. Після цього, давши настанову гарно провести свята і відчути найголовніше, – що це свято радості й любові, митрополит разом із соборним духовенством та парафіянами поколядував.

На запрошення владики Михаїла голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та луцький міський голова Микола Романюк, які взяли участь у Відправі, звернулися до учасників свята з вітальними словами.

08 січня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо