Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ХАЙ З БОГОМ СПОЧИВАЮТЬ

27 травня 2007 р.

Іваничівські священнослужителі відправили панахиду в урочищі Прощаниця. Світлина Тетяни МельничукУ день Перенесення мощей святителя й чудотворця Миколая, в урочищі Прощаниця, що в Іваничівському деканаті, місцеві священнослужителі на чолі з деканом протоієреєм Ярославом Мельничуком відправлили панахиду по загиблих у цих місцях козаках та воїнах УПА. Як повідомив прес-службі єпархії клірик парафії Казанської ікони Божої Матері в Іваничах протоієрей Василь Мельничук, цього року окрім духовенства Київського Патріархату віддали шану героям представники обласної та районної влади, ветерани УПА, активісти партії «Свобода» та багато інших.

Про урочище Прощаниця в історії села згадується ще у XVII столітті. В одному із документів описується: «На цьому місці загін запорозьких козаків порятував од смерті й неволі знемагаючих у бою з татарами польських вояків. Тут, прощаючись із козаками і дякуючи за спасіння, вони клялися хоругвами, присягаючись у вічній дружбі. Після вдалого бою знеможені козаки стали табором на ніч над цілющим джерельцем. Підступні поляки недалеко відійшли. Опівночі повернулись, напали на козацький табір і вирізали сплячих козаків».

Згодом тут було побудовано капличку. До радянських часів у цьому урочищі на свято Весняного Миколая відправляли панахиду. Поховано тут і одного священика за його заповітом. Але після осені 1939 року все це було зруйновано.

Влітку 1943-го після бою з німцями тут поховані 47 повстанців та мешканці навколишніх сіл, що загинули в цій каральній акції.

27 травня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо