Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У храмах єпархії правлять Великий покаянний канон преподобного Андрія Критського

23 лютого 2015 р. Великий покаянний канон преподобного Андрія Критського в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії

У перший день Великого посту, 23 лютого, в кафедральному Свято-Троїцькому соборі це особливе богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Згідно з Церковним Уставом, Великий покаянний канон відправляється частинами протягом перших чотирьох днів Великого посту та повністю – на Ранній четверга п’ятого тижня.

Творінню преподобного Андрія Критського вже понад 1300 років. Імовірно, покаянний канон святитель написав незадовго до своєї смерті для келійного вжитку. Він розкриває, як злі вчинки стають приводом розмірковувати про свої гріхи, а добрі – про відсутність своїх чеснот. Спастися можна через віддалення від пороків та пристрастей і наслідування чеснотам угодників. У протилежному разі недбалий грішник приречений горіти в полум’ї пекла, а це, як вважає св. Андрій, не що інше, як полум’я власних пристрастей.

24 лютого 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо