Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Є ФУНДАМЕНТ – БУДЕ ХРАМ

7 червня 2007 р.

Під час освячення капсули й підмурівка майбутнього храму Апостолів Петра й Павла в с. Берегове Рожищенського деканату. Світлина Володимира МолявчикаУ селі Берегове Рожищенського деканату єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив підмурівок церкви Апостолів Петра і Павла та пам’ятну капсулу в ньому. З ним співслужили декан протоієрей Василь Шняк, настоятель парафії священик Андрій Голуб, інше духовенство. Ще торік у липні владика у співслужінні цих же отців освятив наріжний камінь майбутнього храму. А перед тим громада, існуючи лише рік (доти  в Береговому церкви не було ніколи), облаштувала в приміщенні колишньої крамниці тимчасовий храм. Тож владика, маючи на увазі ці обставини, на проповіді сказав: «Коли починається якась важлива справа, особливо будівництво, завжди виникає безліч питань і сумнівів: а як це буде, а хто робитиме, а чи вистачить коштів і таке інше. Проте звести невелику сільську церкву – не так уже й складно, бо ж завбільшки вона – як добра теперішня хата. Тож кожен по цеглині на день – і будете почувати себе тим камінням живим, про яке говориться у Святому Письмі. Не ждете ані Ющенка, ані Януковича, щоб приїхали і спорудили вам церкву. Звісно, і є, і будуть у вас добродійники, спонсори, але коли громада мурує храм за свої гроші й своїми руками, то й цінується він особливо. Вірю, що невдовзі освячуватиму куполи на цьому Божому домі», – завершив преосвященний.

07 червня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо