Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Паломницький центр «Україна» відкрив новий маршрут

23 травня 2015 р. На Вавелі у Кракові

15–16 та 22–23 травня відбулись поїздки до християнських святинь Польщі. Зокрема, прочани з Волині вперше відвідали реліквії Ченстохови та Кракова.

Паломники помолились у монастирі «Ясна Гора» перед Ченстоховською (Белзькою) іконою Пресвятої Богородиці. Навколішки разом із християнами з різних країн, окрім приватних молитов, підносили прохання за мир в Україні, за здоров’я живих і за упокоєння загиблих наших воїнів.

Ченстоховська ікона була одна із чотирьох найбільш шанованих у Київській Русі. Її ще називають Белзькою, бо прославилася як чудотворна у місті Белз. Але з ХІ століття святиня перебуває в Польщі. За темний лик її ще називають «Чорною Мадонною». 1655 року Діва Марія захистила монастир від навали шведів. Образ розмістили у верхній частині вівтаря. Щоранку о 6-й з образа урочисто піднімають завісу і починають правити Служби. Ікона – велика святиня, як для католиків, так і для православних.

Цей образ Божої Матері – найбільше місце прощі в Польщі. Перед центральною брамою – прапори різних держав, є й прапор України. Відстань від Луцька до ченстоховської базиліки – 700 кілометрів.

У вихідні храм, датований ХІV століттям, відчинений цілодобово. Прочани навколо образа проходять на колінах, просячи заступництва Богородиці.

Відвідали волиняни й джерело Великомучениці Варвари, звідки витікає цілюща вода. Його виявили 1430 року. Попереду – однойменний костел ХVІІ століття, поруч – лікарня, теж названа іменем святої Варвари. До речі, традиція називати лікарні на честь святих – досить поширена в Польщі. Багата на срібло, вода допомагає при різних травмах. Її склад подібний до води в почаївському джерелі Стопи Божої Матері.

Богомільці побували і в багатьох інших культово-туристичних місцях.

27 травня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо