Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

«Чому нам потрібна медицина?»

21 червня 2015 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді в кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії.

Такою була одна з думок митрополита Луцького і Волинського Михаїла під час проповіді, виголошеної 21 червня, в неділю третю після П’ятдесятниці, у кафедральному соборі Святої Трійці.

Владика розтлумачив, що «причиною появи лікарів у світі є послаблення чи ослаблення віри людини». При цьому навів приклад зі Священного Писання, як людина повинна лікуватися з вірою в Бога: «Чи хто з вас занедужає, нехай покличе пресвітерів Церкви і нехай помоляться над ним, помазавши його оливою в ім'я Господнє. І молитва віри зцілить недужого, і підведе його Господь…».

Архіпастир зазначив: якщо жити з вірою, то для зцілення від недуг достатньо лише молитви та помазання, але «нам не вистачає віри, і тому Господь обирає людей, які є лікарями наших тіл». Високопреосвященний, нагадуючи, що «тіло є храмом Духа», наголосив: наша справа в цьому домобудівництві така ж, як і служителів медицини, – у піклуванні про нього та недопущенні шкідливих звичок.

22 червня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо