Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Митрополит Михаїл: «Виконуйте закон Божий – і не буде корупції!»

28 червня 2015 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час проповіді в кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії

Владика піддав критиці тих людей, які постійно нарікають на хабарництво, проте дуже часто, не помічаючи цього, самі є його джерелом.

У проповіді 28 червня в кафедральному соборі Святої Трійці високопреосвященний розтлумачив, що проблема стосується передусім нас, а не посадової особи, оскільки «ми ж і виховуємо того чиновника».

Він поставив питання: чи не перестаємо говорити про корупцію в певній абстракції, коли наш родич або близький є посадовцем? Чи можемо ми, зустрічаючись із ними, донести з близьких вуст, що зловживання службовим становищем і негарно, і шкідливо? Порадив змінюватися самим у першу чергу: «Виконуйте закон Божий – і не буде корупції!»

Архіпастир, зазначаючи, що цього дня в державі святкується День Конституції, наголосив, щоб вірні насамперед пам’ятали про Божі заповіді й виконували їх. Зокрема, порадив керуватися принципом власного прикладу: тоді й люди навколо будуть змінюватися на краще.

Після цього владика привітав старосту собору протоієрея Володимира Подольця із днем народження та побажав плідних і многих літ на пастирській ниві. Сьогодні священику виповнився 51 рік.

28 червня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо