Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПОЛІССЯ ЄДНАЄТЬСЯ В МОЛИТВІ

13 липня 2007 р.

Нерядова подія відбувається цими днями у Ковельському районному деканаті: з 1-го по 15-те липня за благословінням єпископа Луцького і Волинського Михаїла тут перебуває частка мощей чудотворця Миколая Мирлікійського, яка постійно міститься в кафедральному Троїцькому соборі в Луцьку. Святиня вже побувала у селах Дубове, Колодяжне, Зелене, Воля Ковельська, Мощена, Облапи, Поворськ, Кричевичі, Городище, Бахів, Уховецьк, а далі її шлях проляже через Кругель, Голоби, Білашів і Білин. Усюди реліквію зустрічають із почестями: несуть хресним ходом усією громадою, вбрані по-святковому, у вишиванки, до пересічних мирян долучаються представники місцевої влади, а в тих селах, де є також парафії Московського Патріархату, – наші браття і сестри з благословіння своїх настоятелів уливаються у спільну ходу й моляться разом із вірянами УПЦ КП. Повсюди служаться акафісти й молебні, лунають величання і піснеспіви. Священики не проминають нагоди для проповіді. Так, районний декан протоієрей Іван Бонис у казанні Свято-Юріївській громаді с. Дубове наголосив: «Якщо ми братимемо приклад зі святого Миколая і будемо творити більше добра, то за нашими християнськими чеснотами буде міцним і наш народ, і наша держава».

Як відомо, Миколай Чудотворець уславився, зокрема, тим, що за його молитвами Бог припиняв шторми на морі. Випадок, що стався в Облапах, змусив парафіян згадати про це: того дня, коли мощі святого прибули в це село, вирувала страшенна негода, але щойно священики винесли мощі для хресного ходу – злива зі шквалами вщухла (і відновилася відразу після занесення реліквії до храму). Очевидці розцінили це як виразне нагадування про спасенну місію Церкви.

Прощу висвітлює у публікаціях газета «Вісник Ковельщини», що, до речі, безкоштовно опублікувала її розклад.

Відтак мощі святого Миколая буде пронесено парафіями Любомльського деканату.

13 липня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо