Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Ієромонах Макарій отримав премію «Людина року – 2015. Волинь»

28 вересня 2015 р. Вручення премії «Людина року – 2015. Волинь» ієромонаху Макарію. Світлина інформаційної служби єпархії

У номінації «Герой року» відзначено капелана батальйону ім. Сергія Кульчицького Нацгвардії ієромонаха Макарія (Дядюся), насельника монастиря Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин на Ківереччині, за півторарічне перебування на передовій у зоні АТО. Усі нагороди переможцям вручав, зокрема,  митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Захід відбувся у обласному муздрамтеатрі ім. Т. Шевченка. «Бережи життя. Цінуй мир» –  такий девіз цьогорічної події, на якій вшановано не тільки професіоналів, але й тих, хто по-справжньому цінує життя та мир, а саме героїв, неймовірні історії яких вразили гостей заходу.

Звертаючись до присутніх, владика наголосив: ми можемо бути визначними і шанованими серед людей, а перед Богом – ніким, тож найважливіше – бути великими в очах Божих.

«Сьогодні ми згадуємо тих людей, які протягом року зробили щось особливе для України та її майбутнього. Цей рік приніс багато смертей, тому завжди говорімо один одному хороші слова, любімо і шануймо один одного при житті», – зазначив митрополит, закликавши прославити всіх, хто віддав життя на Майдані та на Сході України.

Завершилося слово архієрея «Многоліттям», яке разом із ним заспівало духовенство кафедрального собору Святої Трійці.

У зв’язку з ситуацією в країні організатори провели благодійну акцію «Бог у серцях» під гаслом «Розуміємо, співчуваємо, допомагаємо». Зібрані кошти перераховано на лікування військовому Миколі Денисюку, який отримав поранення 29 серпня минулого року під Іловайськом.

29 вересня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо