Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Святий лікар – у медичних закладах Луцька

Два тижні медики, пацієнти й усі бажаючі молитимуться перед ковчежцем із частинкою мощей Великомученика й цілителя Пантелеймона в лікарняних установах обласного центру. Паломництво розпочав митрополит Луцький і Волинський Михаїл у храмі обласної клінічної лікарні. Реліквію для прощі передала Пантелеймонівська парафія с. Рованці Луцького районного деканату (настоятель протоієрей Сергій Коць).

Акафіст святому з владикою служили віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, який є відповідальним за проведення паломництва, настоятель лікарняної парафії Пантелеймона Цілителя протоієрей Назар Бабій, духовенство кафедрального собору Святої Трійці, капелани лічниць, медперсонал та хворі.

У проповіді архіпастир наголосив, що тіло людини хворіє від недуг душі. Тому, за словами владики, потрібно лікувати найперше душевні, а вже потім тілесні немочі. Лікуватися з вірою, закликав владика, бо «віра укріпляє і звершує чудеса». Митрополит побажав усім хворим, аби за молитвами цілителя Пантелеймона Господь руками медиків уздоровив і підтримав їх. Але не забувати, наголосив владика, дякувати і прославляти Творця за здоровий стан та життєві сили.

Як повідомив інформаційній службі єпархії о. Олександр, надалі святиня перебуватиме в таких закладах (зі служіннями акафіста й молебню великомученикові):

4 листопада – Волинський пологовий будинок;
5 листопада – станція швидкої медичної допомоги та обласна дитяча лікарня;
6 листопада – поліклініка № 2 та Луцька міська клінічна лікарня;
10 листопада – поліклініка № 1;
11 листопада – поліклініка № 3 та військовий госпіталь ветеранів;
12 листопада – тубдиспансер і онкодиспансер, хоспис;
13 листопада – Волинська обласна клінічна лікарня (с. Боголюби);
17 листопада – Волинська психіатрична лікарня № 1 (с. Липини).


04 листопада 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо