Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Митрополит Михаїл: чи може багатий потрапити в Царство Небесне?

8 листопада 2015 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина інформаційної служби єпархії

Відповідь на це нелегке питання прозвучала у проповіді митрополита Луцького і Волинського 8 листопада на завершення Божественної Літургії у кафедральному соборі Святої Трійці.

«Як правильно жити, аби наслідувати життя вічне? Хто потрапить до раю: бідний чи багатий? Чому в притчі про багача і Лазаря багатий потрапив до пекла?» – запитав владика. Не через його багатство, пояснює він, а тому, що не дав крихти для бідного Лазаря. І бідняк наслідував життя вічне не за те, що був убогим, а за те, що не нарікав за свою бідність, а терпляче переносив усі скорботи, зазначає високопреосвященний.

Архіпастир наголошує, що не багатство є перепоною до вічного блаженства, а ставлення до нього. Бо «де скарб ваш, там і серце ваше», написано в Євангелії. Усе майно, яке ми маємо, яке дарував нам Господь, за словами митрополита, – не наше, просто ми серцем приліплюємося до нього. Примножувати ці дарування потрібно, але треба бути від них якомога більш незалежними, наголошує владика, бо «раб речей не потрапить у Царство Небесне».

Якщо Всевишній дає нам багатство, то потрібно ділитися з іншими. «Роздай, віддай, подаруй комусь, коли починається прив’язаність до речей», – пропонує архієрей.

10 листопада 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо