Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПАМ’ЯТАЮЧИ ХОРОШИХ ЛЮДЕЙ

28 вересня 2007 р.

Храм Воздвиження Хреста Господнього в с. Боратин Луцького районного деканату. Світлина прот. Віталія СобкаВоздвиженський храм села Боратин Луцького районного деканату вирізняється ще здалеку: 100 років тому його спорудили чехи-колоністи в стилі, типовому для тогочасних протестантських споруд. Чехи жили в Боратині з 1872 року, а в 1947-му відбулося масове повернення волинських чехів на батьківщину предків. Ще й досі старші волиняни згадують добрим словом цих людей: вони були висококультурні, господарні, з українцями не конфліктували, більше того – багато з них прийняли православну віру. На стінах боратинської святині – написи чеською мовою: про її історію, молитви. І кожної відправи згадують боратинці тих чехів-євангеликів, молячись за «фундаторів і жертводавців святого храму цього».

27 вересня з нагоди престольного свята парафію відвідали єпископ Луцький і Волинський Михаїл, районний декан протоієрей Віктор Пушко та інші священнослужителі, які разом з настоятелем протоієреєм Іваном Пахолком відслужили урочисту Божественну Літургію. Під час проповіді, владика теж добрим словом згадав засновників цієї церкви і закликав боратинців підтримувати в ній вогонь віри.

28 вересня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо