Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ТАКА ПОТРІБНА КНИЖКА

19 жовтня 2007 р.

«Літургія з поясненнями для мирян» – чергова (третя) книжка видавничого відділу єпархії «Ключі»Видавничий відділ єпархії «Ключі» випустив у світ чергову книгу – «Літургія з поясненнями для мирян». Сьогодні єпископ Луцький і Волинський Михаїл представив нове видання представникам ЗМІ під час прес-конференції.

Мабуть, у багатьох православних вірних, які беруть участь у цій головній відправі, час від часу з’являється думка: чому ця Служба така довга і така складна? Видавництво «Ключі» прагнуло, аби вона стала набагато зрозумілішою. Для цього видавці:

– подали передмову;
– коротко пояснили дії священнослужителів;
– навели деякі найголовніші відомості з історії цього Богослужіння;
– витлумачили незрозумілі слова;
– поставили наголоси в багатьох словах;
– зазначили, коли слід стояти, а коли можна сидіти тим, хто цього потребує;
– вказали, коли обов’язково слід перехреститися, схилити голову і т. ін.;
– стисло описали те, що діється у вівтарі й чого миряни не бачать;
– позначили всі місця, коли миряни мають молитися вголос усі разом.

Автор ідеї, передмови і приміток, упорядник «Літургії з поясненнями для мирян» Віктор Гребенюк. Богословський редактор – протоієрей Віталій Собко, богословські консультанти – протоієрей Володимир Подолець, священик Василь Клочак, протодиякон Ярослав Місюк та кандидат богословських наук Василь Лозовицький. Редактори: літературний – Андрій Гнатюк, технічний – Олександр Павл?вич і художній – Ірина Харитонова. Керівник проекту та коректор Юлія Спіріна.

Видання в м’якій обкладинці, 145 х 205 мм, 64 сторінки.

Роздрібна вартість одного примірника – 6 грн 43 к. Для оптових покупців діє гнучка система знижок.

Прочитайте книжку «Літургія з поясненнями для мирян» удома, тримайте її перед очима в церкві, беріть участь у Службі Божій свідоміше – і Небо стане ближчим.

19 жовтня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо