Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ДУХ ГРОМАДИ

10 грудня 2007 р.

Новозбудований храм Архістратига Михаїла в с. Воля Ковельська. Світлина Віталія СарапінаНаскільки пам’ятають старожили, у с. Воля Ковельська ніколи не було храму. Не було, отже, й церковної громади. А громада церковна та просто сільська – це, згодьтеся, не одне й те ж саме. Та коли чотири з половиною роки тому тут почали будувати свій дім Божий, громада сільська швидко згуртувалась у церковну. Хай не багатьох міг умістити вагончик, пристосований під тимчасовий храм, але всі брати і сестри, які ходили на відправи й старалися звести мури повноцінної церкви, почувались однією сім’єю. Допомагали один одному, хто чим міг, переживали один за одного. І яка ж була спільна радість, коли 25 листопада єпископ Луцький і Волинський Михаїл у супроводі численного духовенства, зокрема районного й міського деканів протоієреїв Івана Бониса й Анатолія Александрука, прибув на освячення їхнього храму Архістратига Михаїла! Цей дух громади відчувався протягом Божественної Літургії, і на потребі «не вгашати Духа» наголосив у проповіді преосвященний.

Та хоча будували церкву цілою громадою, були серед парафіян і ті, кому настоятель священик Володимир Удуд хотів би подякувати за ревну працю насамперед. Це підприємець Петро Добиш (його тут величають чудовим словом – будівничий), староста Юрій Музичук, а також колишній односельчанин, а нині житель Донецька Андрій Федорук.

Під час освячення хреста на місці майбутньої церкви Великомученика Пантелеймона Цілителя в Люблинці Ковельського районного деканату. Світлина Володимира МолявчикаЦього ж дня владика побував і в парафії с. Люблинець. Тут він освятив хрест і наріжний камінь майбутнього храму Великомученика Пантелеймона Цілителя. Його вітав настоятель – священик Степан Старевич. І тут архієрей наголосив, що громада зводить церкву, яка має згуртовувати православних християн селища, касувати поділи, і закликав українців-патріотів не бути байдужим до цієї справи, плекати дух єдності й любові.

Разом із парафіянами з Волі Ковельської і Люблинця молилися голова райдержадміністрації Вадим Грищук, його перший заступник Олександр Місяць, голова райради Микола Гайдучик.

10 грудня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо