Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

КОМУ ЛАСОЩІ, А КОМУ Б І РІЗОЧКУ...

21 грудня 2007 р.

Під час молебня перед пам’ятником святителеві Миколаю в Луцьку. Світлина Володимира МолявчикаСпредковіку 19 грудня для лучан – свято особливе. Адже святий Миколай, день молитовного спомину якого відзначають християни, це небесний покровитель міста. Тож і цього року, як і завжди, багато вірних зібралося до кафедрального Троїцького собору, де відбулась урочиста Літургія. Її очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл, співслужило численне духовенство. «Хай святитель Миколай береже нас і надихає на добрі справи. Просімо Божого благословення й неустанного заступництва цього великого мужа віри», – сказав на проповіді владика. Відтак хресний хід – священнослужителі, семінаристи, миряни – з ковчегом із частинкою мощей цього святого рушив до його статуї, що височіє навпроти міської ради. Там, теж, як завжди, преосвященний очолив молебень до небесного заступника лучан. Проте, на загальний подив, уперше до молебню не приєднався ні міський голова, ні його заступники, ні будь-хто з працівників міськради. На жаль, нині, як і минулими роками, не було й загальноміського культурного заходу на честь патрона «славного града Лучеська», а були хоч по-своєму й цікаві, але невеликі й розрізнені заходи.

Звісно, церковнослужителі цими днями мали багато труду. Їх чекали у різних закладах і установах. Наприклад, напередодні свята члени Братства бджолярів Волинської землі «Ройовий стан» на чолі зі своїм душпастирем протоієреєм Миколою Цапом, канцлером єпархії, одвідали луцьку школу-інтернат. Вони привітали вихованців з празником і подарували сиротинцю 25 кг меду.

На свято старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний побував у дитячій обласній лікарні. Разом із її капеланом священиком Юрієм Крохмалем-Брилевським та іншими священнослужителями він відправив Літургію у лікарняній каплиці. У Богослужінні взяли участь керівництво закладу, медперсонал, понад сто юних пацієнтів та їхні мами й тати. Священики привітали лікарів і дітей з празником, подарували солодощі й іконки.

У Камені-Каширському цього дня декан протоієрей Володимир Мицько взяв участь у відкритті районної бібліотеки в новому приміщенні (підприємець Анатолій Сверба доклав чимало старань для цього). Священик освятив приміщення, подарував книгозбірні видання Київського Патріархату і проповідував про значення книги в житті християнина.

Хор Центру християнського виховання дітей і молоді в Луцьку (85 учасників) під керівництвом Тетяни Толочко 16–20 грудня дав п’ять миколаївських концертів: у педагогічному коледжі обласного центру, середніх школах № 21 (для дітей-сиріт) і № 4, кафедральному соборі Святої Трійці, дитячому санаторії с. Дачне. Директор Центру священик Андрій Ротченков звертався до дітей зі священичим повчанням, а роль Святителя Миколая грав випускник Волинської духовної семінарії Володимир Сафатюк. Юні віряни чистими сердечками жваво відгукувались і на пастирське слово, і на пісні, і на сценки. На жаль, не всі дорослі мають таку щиру віру...

21 грудня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо