Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У КАПЕЛАНА БАГАТО РОБОТИ

21 березня 2008 р.

У капелана багато роботи. Світлина Леоніда МаксимоваВолинський національний університет імені Лесі Українки – інтелектуальний центр нашого краю. Відколи тут утворилась громада Київського Патріархату і розпочато роботи щодо зведення храму Святої Софії – Премудрості Божої, у ВНУ з новою силою запульсувало і духовне життя.

Нещодавно капелан ВНУ ім. Лесі Українки протоієрей Михайло Бучак взяв участь у Форумі інтелігенції Волині (Громадських слуханнях проекту Концепції гуманітарного розвитку країни), що відбувся у цьому виші. У виступі душпастир наголосив, що розвиток України в гуманітарному плані не можливий без якнайширшого використання багатющого досвіду Християнства. Тим часом християнські цінності майже відсутні, наприклад, у шкільних підручниках, зокрема з історії. Тож вельмишановним науковцям є над чим працювати. До речі, на цьому заході прозвучала ідея створити Всеукраїнську асоціацію авторів підручників.

Кілька днів по тому у ВНУ відбулося засідання ради з молодіжної політики цього вузу. Отець Михайло взяв участь у ньому і розповів про свою майбутню діяльність у навчальному закладі, можливі напрями його співпраці з кафедрами й деканатами, наприклад, читання лекцій та проведення дискусій.

А днями панотця було запрошено в інститут культури Волинського університету, де він протягом години бесідував із першокурсниками на тему: «Піст у професійному спорті». І студентам, і капеланові було цікаво!

25 березня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо