Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

КОНЦТАБОРИ Й АБОРТАРІЇ

20 червня 2008 р.

Сьогодні секретар духовної консисторії ігумен Марк (Левків), ігумен Замкового монастиря Архангелів в Луцьку Святополк (Канюка) та ієродиякон Ісайя (Ломпас) на Меморіалі пам’яті обласного центру відслужили панахиду по в’язнях фашистських концтаборів. Богослужіння відправлено з нагоди 20-річчя організаційного об’єднання громад Руху колишніх малолітніх в’язнів нацизму. Разом із ченцями молилися представники обласної влади.

У проповіді о. Марк зазначив, що ми просимо Бога дарувати смиренномудрість політикам, аби вони не спричиняли воєн, адже саме політичні діячі на догоду своїм амбіціям є призвідниками цих незліченних страждань. «Разом з тим, належить пам’ятати, що масові вбивства дітей тривають і нині: мільйони немовлят знищуються в утробах матерів. Тож відділення лікарень, де здійснюють аборти, нічим не кращі за нацистські концтабори. Маємо пам’ятати, що дар життя – священний», – сказав душпастир.

20 червня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо