Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

«МИР ВАМ!»

2 вересня 2008 р.

Храм Великомученика Пантелеймона Цілителя в Ковелі. Світлина зі сайта «Волинські новини»У Ковелі вже рік конфліктує парафія Великомученика Димитрія Солунського і міжрайонна прокуратура. Керівник останньої Сергій Масалов подав позов до суду проти міськради. Він наполягає на скасуванні рішення про передачу Церкві майна та земельної ділянки і мотивує тим, що не було розроблено акта відведення земельної ділянки. Віряни вимагають від прокурора забрати позов і залишити громаду в спокої, адже воювати проти Христової спільноти – це воювати проти Бога, великий гріх.

Домогтися, щоби прокурор забрав позов, віряни минулого місяця ходили під його відомство. Правда, висловлювали свої вимоги не акціями протесту, а молебнем за здоров’я працівників установи. Разом з ними до прокуратури прийшли й представники партії «Свобода».

Настоятель Свято-Димитрівської парафії протоієрей Анатолій Александрук (ковельський міський декан) пояснив, що ходили під прокуратуру і молили Бога, щоби Господь урозумив працівників прокуратури, щоби питання було врегульовано. У березні й лютому міська рада прийняла два рішення, які на даний час задовольняють і Земельний кодекс, і церковну громаду.

Рішення про надання церковній громаді 65 соток земельної ділянки прийнято ще 1998 року. Правда, не зазначено, на який термін. Торік прокуратура його опротестувала, вимагаючи скасувати це рішення. Однак це сильно обурило депутатів, після чого сама ж прокуратура і відкликала протест. Тоді стала вимагати привести рішення 10-річної давнини у відповідність із чинним законодавством, що й зробили депутати. Проте це наглядача за законами не зупинило. Як зазначає правозахисник депутат міськради Сергій Товкач, особливо занепокоїв той факт, що і депутати, і сама міська рада не були ознайомлені з тим, що ще наприкінці червня було подано зазначений позов до Господарського суду. Напевне, ці питання можна було б вирішити відкрито й прозоро на пленарному засіданні. Те, що обранці Ковеля відстоювали інтереси громади, підтвердив ще один міський депутат – правозахисник Ярослав Шевчук.

02 вересня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо