Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НЕ ЧИСЛОМ, А ВІРОЮ

22 вересня 2008 р.

Хресний хід до Музею волинської ікони, де перебуває Холмська чудотворна ікона Божої МатеріЩороку 21 вересня, на Різдво Пресвятої Богородиці, коли особливо вшановується чудотворний Холмський образ Божої Матері, до цієї всехристиянської реліквії провадиться проща. Так було й тоді, коли вона перебувала в Холмі, так і тепер, коли постійно зберігається в Луцьку, у Музеї волинської ікони. Кожен рік після Служби Божої в кафедральному соборі Святої Трійці процесія рушає недовгим паломництвом (метрів п’ятсот) на чолі з єпископом Луцьким і Волинським Михаїлом. На ґанку музею перед образом служиться акафіст Пресвятій Богородиці, під час якого вірні прикладаються до святині й жертвують музеєві на реставрацію ікон.

Але цього року було дещо інакше. Ні, в соборі все було як завжди: яблуку ніде було впасти. А от стати паломниками побажало дещо менше, ніж минулого року. Мабуть, у багатьох волинян страх перед багатоденними дощами сильніший, ніж віра та вдячність Матері Божій, Яка через Холмську ікону виявляє Свою милість нашому краєві.

Перед однією з найбільших святинь Християнства – Холмською чудотворною іконою Божої МатеріПроте ті прочани, які все-таки пішли до чудотворної, не помилились, бо помолилися перед однією з найбільших святинь Християнства, приклалися до неї, а ще... потішились променями сонця, яке усупереч прогнозу погоди нарешті виглянуло з-за хмар. Можливо, це сталося тому, що Діва Марія забажала ще раз підкреслити, що Вона – Мати Сонця правди, Христа, Бога нашого.

Багато хто з прочан стояли з розгорнутими книжечками із текстом акафіста і співали разом зі священнослужителями та хором. Так що всі почували себе єдиною громадою, як і належить православним християнам.

Директор Музею волинської ікони, якому нещодавно виповнилося п’ятнадцять років, Тетяна Єлисеєва подякувала прочанам за пожертви. За її словами, вже сімдесят образів відреставровано за гроші, зібрані під час таких паломництв.

22 вересня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо