Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НОВЕ ЧИСЛО – У ХРАМАХ, В ІНТЕРНЕТІ

20 жовтня 2008 р.

«Волинські єпархіальні відомості»Жовтневе число газети нашої єпархії, яке вийшло сьогодні, насичено цікавими публікаціями.

Відкривається воно уривком інтерв’ю єпископа Луцького і Волинського Михаїла інтернетному виданню «Волинські новини» (www.volynnews.com). Запитання журналіста – животрепетні, відповіді владики – відверті, зокрема й щодо творчості самих газетярів: «Кров, гроші і влада – це все, що перебуває в центрі уваги переважної більшості сучасних ЗМІ... Тираж мине, а наслідки залишаться. На крові та збоченнях ніколи ніхто не заробив собі хорошого імені».

У рубриці «З церковного календаря» – допис Оксани Андрійчук про святу Досифею. Ця знатна дворянка, пішовши у монастир затворницею, все життя мусила вдавати з себе чоловіка, щоб її не розшукали і силоміць не повернули в розкішне і суєтне життя. Подібний приклад – і в замітці Віктора Гребенюка про священномученика Діонисія Ареопагіта: управитель Афін (сказати б по-теперішньому – мер) зрікся і влади, і грошей, і самого життя задля спасіння душі.

Скільки належить жертвувати на церкву? «Гривню чи сто?» (рубрика «Відповідь богослова») – так називається стаття протоієрея Михайла Бучака, який наводить Слово Боже і виясняє це питання.

У попередньому номері було вміщено матеріал священика Андрія Ротченкова «Ритуальна нечистота?» про те, чи слід нашим сучасницям конче дотримуватися давнього правила – не приходити до церкви під час місячних. Точка зору автора, хоч і підкріплена дуже авторитетними джерелами, несподівано викликала багато відгуків: і миряни, і священики писали, телефонували, приходили до редакції, ведучи незвичайно жваві дискусії. Цей спір намагається підсумувати секретар консисторії ігумен Марк (Левків) у листі «Довіритись духівникові».

Номер містить також захопливу дитячу сторінку й чимало іншої інформації.

20 жовтня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо