Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

ВІРЮ! НАДІЮСЬ! МОЛЮСЬ!

Протоієрей Михайло БУЧАК

«Чому нарікає людина жива? Нехай нарікає кожен на гріхи свої. Випробуймо й дослідімо дороги свої і навернімося до Господа». Ось відповідь Святого Письма на нарікання українців на адресу керівництва нашої країни. Влада в Україні – відображення кожного українця зокрема, «дзеркало», в якому ми повинні побачити себе.

Після подій Майдану, ми одразу ж забули, Кому найперше повинні дякувати за ту Любов, що сколихнула всю Україну. Ми забули про Бога, і почали ділити Славу, яка належить Господу.

Згадаймо тих, хто зі словами «Бог і Україна» вмирав під Крутами, тих, хто в нагороду за боротьбу отримав смерть, а ми, як старозаповітні євреї, отримавши від Господа волю, готові були одразу ж обернути її на особисту вигоду. І у цьому винні усі ми: від рядового учасника цих подій до Президента! Святий апостол Павло в Посланні до Галатів пише: «Коли, бо хто думає, що він ось, бувши ніщо, сам себе той обманює». Ось ми і обманули себе, бо шукали не Божої слави, а своєї. «І станеться, якщо справді забудеш ти Господа Бога свого, і підеш за іншими богами, і будеш їм служити і будеш вклонятися їм, то врочисто свідчу вам сьогодні, ви конче погините», – мовить апостол.

То що ж робити українцям і Україні, щоб не погинути? Відповідь на це питання, шо сьогодні хвилює багатьох, є у Книзі книг Біблії: «То ж покоріться під міцну Божу руку, щоб Він вас свого часу повищив. Покладіть на Нього всю вашу журбу, бо Він опікується вами». Не потрібно покладати свою надію «на князів і синів людських» і молитися до них. Ні, молитися потрібно до Бога за побожну і благочестиву владу.

«І все, чого ви в молитві попросите з вірою, – то одержите» – читаємо в євангеліста Матфея. Тож молімося за дарування Божої мудрості українській владі, віруймо, що Господь почує нас. Амінь.

Волин. єпарх. відом.– 2006.– № 1 (14)

28 січня 2006 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо