Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

ЧИЇ ІНТЕРЕСИ ВІДСТОЮВАТИМЕ «ПРАВОСЛАВНИЙ ВИБIР»?

Протоієрей Віталій СОБКО, прес-секретар єпархії

Єпископ Луцький і Волинський Михаїл. Фото Сергія ДубинкиВ Українi створено Всеукраїнське об’єднання «Православний вибiр», яке захищатиме iнтереси вiруючих Московського Патрiархату на майбутнiх парламентських i мiсцевих виборах. Об’єднання постало на базi двох громадських православних органiзацiй - Спiлки православних братств України i Православного братства Олександра Невського.

Валентин Лукiяник та Юрiй Єгоров, керівники цих організацій, презентуючи «Православний вибір» на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна», розповіли, що об’єднання працюватиме над тим, аби кожен парафiянин «канонiчної Церкви» зумiв зробити «правильний вибiр» на майбутнiх виборах 2006 року і пiдтримав саме тi полiтичнi сили, якi є щирими прихильниками Росiйської Православної Церкви. За словами лідерів об’єднання, політичними союзниками Московського Патріархату є партiя «Держава», Партiя регiонiв, Руський блок, партiя «Союз» і Комунiстична партiя України.

На жаль, керівництво Московського Патріархату й політичні сили Росії, які за ним стоять, не зробили належних висновків із результатів минулорічних президентських виборів і надалі мають намір використовувати УПЦ МП і авторитет Православ’я з політичною метою, - прокоментували цю подію в прес-службі Київської Патріархії. Ця організація створена не для відстоювання інтересів віруючих, а для нав’язування їм політичного вибору, зробленого в Московській Патріархії. Сили, які підтримують і фінансують діяльність Союзу братств Лукіяника або інші подібні псевдоцерковні організації, вирішили більш тонко, ніж на виборах 2004-го, спекулювати іменем Православ’я, розмінюючи його на тимчасові політичні дивіденди.

Єпископ Луцький і Волинський Михаїл вважає, що створення «Православного вибору», своєрідного «політичного крила» УПЦ МП, – чергова порція дискредитації Православ’я, чергова, причому неприхована, демонстрація неповаги, ненависті й агресивності Російської Православної Церкви щодо українських православних вірян, котрі не бажають бути в її лоні. Водночас, поява цього об’єднання, на думку владики Михаїла, – це другий шанс на прозріння тим нещасним зросійщеним українцям, які, перебуваючи в юрисдикції МП, досі, навіть після Помаранчевої революції, не збагнули, що вони є лише інструментом в руках Російської держави та її Церкви для здійснення духовної окупації України та задоволення імперських амбіцій.

Волин. єпарх. відом.– 2005.– № 10 (11)

30 жовтня 2005 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо