Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

Боголюб’язні читачі!

Майже рік виходить наш часопис. І хоч починалася справа важко, адже треба було знайти шлях до вас, шановні читачі, ви самі швидко відгукнулися й пішли нам назустріч. Завдяки листам, розмовам з вами і почало формуватися наше видання. Ви – наша ідея і наші натхненники. І ми щиро вдячні, що наша праця вам не байдужа. На жаль, невелика газетна площа не дозволяє опублікувати кожен лист чи хоча б один повністю, але будемо намагатися, щоб на наших шпальтах з’являлися найоригінальніші листи.


Наталія ТХОРЖЕВСЬКА,
парафіянка Свято-Юр’ївського храмув с. Дубове Ковельського району

Шановна редакціє! Ваша газета не просто при­множує духовне багатство кожного з нас, а й виступає важливим засобом подолання відчуження між людьми, яке стало однією з найдраматичніших ознак XX-XXI століть. Тут ми знаходимо гідні відповіді на лукаві запитання безбожного світу, що спростовують судження про те, що справжня наука суперечить істині Божій.

Як учителю-філологу мені цікаві ваші публікації не лише глибоким висвітленням найживотрепетніших проблем духовного життя суспільства, а й пристрасним бажанням захистити людське в людині. У цьому я вбачаю продовження кращих гуманістичних традицій української літератури, в центрі якої завжди був внутрішній світ людини.

Особливе враження справила на мене стаття «Церква згуртовує молодь» із серпневого випуску газети. Адже проведення заходів такого типу як молодіжний православний табір, пріоритетом у діяльності якого було духовне виховання молоді, – справа дійсно надзвичайно важлива.

...У моєму житті сталась велика трагедія. Тоді мені здавалось, що я починаю ненавидіти весь світ, долю, що так жорстоко повелася зі мною, озлоблюватись... Не знаю, що було б із моїм життям, і як склалась би моя доля, якби священик не вклав тоді мені до рук «Закон Божий», «азів» якого я не знала, хоч, як і більшість моїх ровесників, вважала себе віруючою людиною... Відкрила книгу, а в ній – Слова, потрібні саме сьогодні, саме мені. З того часу почався відлік мого нового життя, моїх нових поглядів, переконань. І це тільки тепер, коли півдороги вже пройдено. Найперше, що я відчула – сором за життя, яким жила, а ще – нестримне бажання надолужити втрачене й застерегти інших від помилок, які робила сама.

Тому-то дуже важливо допо­могти людині з дитинства усвідомити, що абсолютні вічні людські цінності, вистраждані тисячоліттями й закріплені у християнському релігійному вченні, мають бути основним орієнтиром у житті.

З давніх-давен відомо, що не все те золото, що блищить, і матеріальне ніколи не змінить духовного. Тому й мусимо дбати, аби не замулились з часом криниці джерельно чистих дитячих душ, щоб не зникли на землі собори духовності, щоб не тільки спорудами й маєтками пишались українці, а й силою духу...

Нехай допоможе вам Господь у вихованні підростаючого покоління у вічній істині, правді й любові Божій.

Волин. єпарх. відом.– 2005.– № 10 (11)

26 жовтня 2005 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо