Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета

ЩАСТЯ СВІТИТИ ЛЮДЯМ
(оповідання)

Підготував священик Андрій РОТЧЕНКОВ, директор Центру християнського виховання дітей і молоді в Луцьку

Щастя світити людям. Малюнок Богдана Тимца, 16 років, ЛуцькЗлива спричинила багато неприємностей у селі. То тут, то там лежали повалені дерева. Надходив вечір, а світла не було. Настуся згадала, що зовсім недавно вони з мамою купили свічку, і почала шукати її. Нарешті, знайшлась! Дівчинка розрізала свічку на чотири частини, запалила одну з них, а решту віднесла сусідам.

– Доню, ти сьогодні зробила щасливими наших сусідів, ти подарувала їм світло в темряві, – сказала мама і ніжно подивилася на доньку. – Найбільше в світі я хотіла б, щоб у своєму житті ти була світлим промінчиком для інших.

Настуся не розуміла:

– Невже я можу стати промінчиком, адже я дівчинка?

– Зможеш, якщо будеш слухняною Ісусові Христу, якщо ти цього захочеш. Коли Спаситель ще жив на землі, то світив людям, тобто показував приклад, як потрібно жити, щоб не засмучувати Бога і бути щасливим. І ти намагайся брати приклад з Нього. Можливо, з тебе будуть сміятися, ти будеш натрапляти на різні труднощі та випробування. Але не дозволяй нікому і нічому позбавити тебе дорогоцінної дружби з Ісусом. Перед тим, як залишити нашу землю, Він сказав: «Ось Я перебуватиму з вами повсякденно, аж до кінця віку», – тобто пообіцяв, що завжди буде з нами. Розповідай Йому про свої почуття і тривоги. Щоденно дякуй за все, що трапляється у твоєму житті, за радісне і сумне. Допомагай кожному, хто потребує твоєї підтримки. Прокидайся з думкою: чим можу я сьогодні бути корисною? Кому можу сьогодні посвітити, щоб хтось побачив світло в темряві і захотів прийти до джерела цього світла – Бога? А Він обіцяє: того, хто дійде, чекає велика нагорода – вічне життя з Ним.

Волин. єпарх. відом.– 2007.– № 6 (31)

25 червня 2007 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо