Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Іваничівський деканат

НЕ ЗАБУТИ ПОДЯКУВАТИ

4 липня 2008 р.

Єпископ Михаїл відправляє молебень для випускників. Світлина прот. Віталія СобкаМинулого тижня випускники середніх навчальних закладів Луцька, отримавши атестати, перш ніж сісти за бенкетні столи, поспішали до кафедрального Троїцького собору. Другий рік тут у цю пору священнослужителі провадять молебень за тих, хто закінчує школу. Але торік не всі навчальні заклади цього типу були охоплені, та й чимало молодих людей і їхніх батьків так і не наважилися переступити поріг церкви й залишилися по той бік брами. Цього ж року подальшими стараннями старшого капелана єпархії протоієрея Олександра Безкоровайного становище цілком змінилося: до собору пливла повновода ріка святково вбраних юнаків і юнок та їхніх тат і мам.

Соборне духовенство відправляло молебні один за одним. А надвечір подячну молитву очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. Під склепіннями храму врочисто лунало...

04 липня 2008 р.
ПОСТАВИЛИ ХРЕСТ

19 червня 2008 р.

У с. Переславичі Іваничівського декнату поставлено хрест. Світлина Тетяни МельничукУ День Святого Духа в с. Переславичі Іваничівського деканату відбулась урочиста подія: декан протоієрей Ярослав Мельничук освятив хрест, поставлений за почином парафіян при в’їзді до села на пагорбі. Протоієрей Василь Мельничук повідомив єпархіальній прес-службі, що на це місце зібралась уся громада. Отець Ярослав привітав вірян і побажав, щоб вони, бачучи це хресне знамення, ніколи не забували, що вони – християни і своїми справами, своїм життям завжди виконували волю Отця нашого Небесного.

19 червня 2008 р.
ЛІКАРІ ДУХОВНІ – У ЛІКАРІВ ТІЛЕСНИХ
(оновлено)

14 червня 2008 р.

З нагоди Дня медичного працівника, що відзначатиметься незабаром, духовенство єпархії взяло участь у таких заходах.

У Палаці учнівської молоді в урочистих зборах обласної клінічної лікарні взяли участь єпископ Луцький і Волинський Михаїл, декан Троїцького кафедрального собору протоієрей Володимир Подолець, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, капелан лікарні священик Назар Бабій та інші священнослужителі. Владика виступив із архіпастирським словом і нагородив благословенними грамотами таких медичних працівників: завідувачів відділень Павла Гашишина, Степана Бобрика, Миколу Герука, Дмитра Струка, головну медичну сестру Галину Кузьмінську, завідувачку обласного...

14 червня 2008 р.
НЕ ВПРАВІ ЗАБУТИ

16 травня 2008 р.

Панахида в Іваничах. Світлина Тетяни МельничукУ неділю Святих жінок-мироносиць, в селищі Іваничі відбувся хресний хід від храму Казанської ікони Божої Матері до кургану слави, де покоїться прах закатованих радянською владою воїнів Української Повстанської Армії. Як повідомив єпархіальній прес-службі протоієрей Василь Мельничук, віддати данину шани героям прийшло багато людей, зокрема молоді, дітей. Біля святого хреста, який стоїть в їхню пам’ять, відбувся мітинг за участю представників місцевої влади.

Настоятель парафії протоієрей Андрій Мельничук відслужив панахиду, в проповіді він сказав: «Ми не повинні забувати подвиг людей, які віддали своє життя за незалежність України».

16 травня 2008 р.
ЩОБ БІЗНЕС БУВ ХРИСТИЯНСЬКИМ

19 лютого 2008 р.

Щоб бізнес був християнським. Світлина прот. Василя МельничукаНастоятель парафії Казанської ікони Божої Матері в Іваничах протоієрей Андрій Мельничук освятив місцеве приватне підприємство «АМТ-труби». Саме з цього вирішив розпочати виробництво поліетиленових труб його власник Олег Козак. Підприємцеві та його підлеглим отець Андрій побажав вдалого бізнесу на християнській основі – того, чого нерідко бракує сьогочасним вітчизняним промисловцям.

19 лютого 2008 р.
У ДОБРУ ПУТЬ

5 лютого 2008 р.

Під час освяти. Світлина Тетяни МельничукCвященик парафії Казанської ікони Богородиці в Іваничах протоієрей Василь Мельничук освятив після капітального ремонту пункт технічного огляду Іваничі вагонного депо Ковель. Як повідомила єпархіальній прес-службі Тетяна Мельничук, у Богослужінні взяли начальник установи Леонід Федончук та весь колектив.

05 лютого 2008 р.
АЖ ДО ЗАГИНУ

31 січня 2008 р.

Панахида в кафедральному соборі. Світлина прот. Віталія СобкаВони прагнули Небесного Царства, але любили й земну Батьківщину. Тому коли більшовицька навала загрожувала українській столиці, київські юнкери і їхні наставники стали на захист свободи. Символ тієї борні – бій одного із загонів під станцією Крути, де майже всі триста наших бійців загинули.

Як і щороку, 29 січня священнослужителі Троїцького кафедрального собору відслужили панахиду по героях Крут. Її очолив старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний. Було чимало вірян, зокрема представники обласної та міської влади. «Що таке любов, яка має бути основою нашого життя? Любов це не слова, а вчинки, і ті наші герої смертю своєю доводять нам, як вони любили Вітчизну, і тим заслужили вдячну пам’ять нащадків і наші палкі молитви», – підкреслив у проповіді отець Олександр...

31 січня 2008 р.
ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ХРАМУ

18 січня 2008 р.

У храмі Великомученика Пантелеймона Цілителя Іваничівської центральної районної лікарні. Світлина Володимира МолявчикаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив Пантелеймонівську церкву в Іваничах. Задумували її як каплицю для медперсоналу та пацієнтів центральної районної лікарні. Але вона розміщується хоч і в приміщенні ЦРЛ, та в центрі селища, тимчасом як храм Покрови Пресвятої Богородиці – на околиці. Тож намір створити каплицю переріс у переконання, що необхідно мати повноцінний, хай і невеличкий, дім Божий. Відвідувати його можуть не тільки медперсонал і пацієнти, а й усі, хто прагне спасіння. Основним благодійником при облаштуванні церковці була головна лікарка Лідія Томашевська, допомагали також керуючий районним відділенням «Приватбанку» Сергій Марчук, Віктор Дорошук, чимало інших парафіян...

18 січня 2008 р.
НІКОЛИ НЕ ПІЗНО

7 листопада 2007 р.

Храм Казанської ікони Божої Матері в Іваничах. Світлина Данила ЗінкевичаВ Іваничах на свято Казанської ікони Божої Матері місцева парафія відсвяткувала ювілей свого храму: йому виповнилось 10 років. З нагоди цього свята з благословіння єпископа Луцького і Волинського Михаїла святкову Літургію відправили декан протоієрей Ярослав Мельничук, настоятель протоієрей Андрій Мельничук та місцеве духовенство. В проповіді отець декан промовляв про значення віри для людини. «Ніколи не пізно будь-якій людині навернутись до Бога і до Церкви, тому що тільки через це можна знайти спасіння!»

07 листопада 2007 р.
НОВИЙ ЗНАК ЗГОРИ

11 жовтня 2007 р.

Оновлену ікону Пресвятої Богородиці обнесли хресною ходою навколо церкви. Світлина Володимира МолявчикаУ селі Завидів Іваничівського деканату у приватній оселі обновився образ Пресвятої Богородиці. Цій іконі більше сотні років, і від давнини вона стала темною. Нещодавно її власниця побачила, що образ почав виблискувати, як новий.

Декан протоієрей Ярослав Мельничук із місцевим духовенством відслужив Акафіст перед іконою та попросив господиню, щоб дозволила взяти її до Божого дому, аби люди могли поклонитися цій святині.

Ця подія збіглася з відзначенням 60-річчя місцевого храму Апостола Йоана Богослова. 7 вересня до завидівців з архіпастирським візитом прибув єпископ Луцький і Волинський Михаїл. Він, як і всі священнослужителі, які разом із владикою відправляли Службу Божу...

11 жовтня 2007 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-76
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо