Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Міжконфесійні контакти

ДО ДНЯ МАТЕРІ
(оновлено 18 травня)

14 травня 2007 р.

До Дня матері«Усе, що в світі істинно святе, то мамині невтомні руки». Під такою назвою вчора в луцькому народному домі «Просвіта» відбувся урочистий захід з нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім’ї. У ньому взяв участь єпископ Луцький і Волинський Михаїл, представники інших християнських конфесій. «Пресвята Марія, Мати Сина Божого, хай оберігає затишок українських родин», – побажав владика, вітаючи багатодітних матерів, усіх учасників свята. Після цього на його пропозицію очільники релігійних організацій і увесь зал прочитали молитву «Богородице Діво, радуйся».

День матері належно відзначали й інші православні спільноти нашого краю. Зокрема, цього дня в актовій залі чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерцівського району, місцеві матері приймали оригінальні вітання...

18 травня 2007 р.
ЛИПИНСЬКИЙ ОБ’ЄДНУЄ

19 квітня 2007 р.

Єпископ Михаїл виголошує слово під час панахиди по В’ячеславу Липинському в с. Затурці Локачинського деканату. Світлина прот. Віталія СобкаВолинь вшановує славетного земляка – В’ячеслава Липинського, видатного українського історика, політолога і дипломата, філософа і релігієзнавця, автора теорії еліт у розвитку суспільства, одного з найоригінальніших мислителів ХХ століття. Нині виповнюється 125 років з дня його народження.

У рамках багатоденних урочистих заходів 17 квітня в селі Затурці Локачинського деканату, на батьківщині В. Липинського, відбулась панахида, яку очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. З ним співслужили декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Володимир Подолець, локачинський декан протоієрей Ігор Дружинець, настоятель місцевої парафії Преподобної Параскеви Сербської священик Василь Кравець, інші священнослужителі. Також, у цьому поминальному Богослужінні взяли...

19 квітня 2007 р.
СПІЛЬНОЮ МОЛИТВОЮ

1 квітня 2007 р.

Вербної неділі, рожищенські священнослужителі й парафіяни різних Церков провели спільний хресний хід на спомин про страждання Христові. Серед ініціаторів доброї традиції, яку започаткували минулого року, – місцевий декан протоієрей Василь Шняк. Учасники ходи пройшли вулицями Рожища від костелу до храму Різдва Пресвятої Богородиці, просячи у Бога прощення і благодаті.

01 квітня 2007 р.
ЗАСІДАННЯ ВОЛИНСЬКОЇ РАДИ ЦЕРКОВ

29 грудня 2006 р.

Засідання Волинської Ради Церков. Фото прот. Віталія СобкаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у черговому засіданні Волинської Ради Церков (ВРЦ), під час якого представники християнських конфесій краю звернулися до голів облдержадміністрації та облради з пропозицією вдруге спільно провести II різдвяний благодійний телерадіомарафон «Бог багатий милосердям». Також ВРЦ попросила обласну владу профінансувати виготовлення охоронних дощок нового зразка для встановлення на церковних спорудах, що є пам’ятками містобудування та архітектури, виділити кошти на виготовлення технічної документації та проведення грошової оцінки цих об’єктів...

 

29 грудня 2006 р.
ПАМ’ЯТАЙМО ГОЛОДОМОР!
(оновлено)

28 листопада 2006 р.

Пам’ятаймо голодомор! Фото Сергія ДубинкиСвященнослужителі й віряни Волинської єпархії взяли участь у заходах вшанування жертв голодоморів і політичних репресій в Україні. Єпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив Скорботну ходу від кафедрального собору Святої Трійці до колишньої Луцької тюрми – місця сумнозвісного розстрілу репресованих. До поминального Богослужіння, яке владика відправив з луцьким духовенством, долучилися священики інших Церков, очільники обласної та міської влади, представники громадськості.

Виголошуючи проповідь, преосвященний висловив сподівання, що трагічні сторінки української історії будуть повчальними для українців. Він...

28 листопада 2006 р.
ДО ТРОСТЯНЕЦЬКОЇ БОГОМАТЕРІ

30 серпня 2006 р.

Чудотворна ікона Тростянецької Богоматері. Фото Віталія СарапінаУ с. Тростянець Ківерцівського деканату вшанували чудотворну ікону Пресвятої Богородиці «Одигітрія», яка міститься в древньому храмі Святої Трійці XVI ст. Божественну Літургію та молебень перед образом з нагоди відпустового свята очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. З ним співслужили декан протоієрей Олег Ткачусь, настоятель протоієрей Володимир Петрів і місцеве духовенство. Разом із численними вірянами молилися також заступник голови облради Володимир Банада та представники сільської влади.

Під час Богослужіння владика виголосив проповідь, у якій закликав цінувати дари Пресвятої Богородиці, явлені через чудотворну ікону, та бути вірними й достойними дітьми Матері Божої.

Архієрейська Літургія стала кульмінацією екуменічної пішої прощі «Луцьк – Тростянець», зініційованої греко-католицькою молодіжною організацією...

30 серпня 2006 р.
ВШАНУВАЛИ ЛУЦЬКИХ В’ЯЗНІВ-МУЧЕНИКІВ

24 червня 2006 р.

Єпископ Михаїл виголошує слово. Фото прот. Віталія СобкаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл і місцеві священнослужителі відправили панахиду під мурами колишньої луцької в’язниці, де 65 літ тому, 1941-го року, коли німці ступили на територію України, енкавеесівці розстріляли близько чотирьох тисяч в'язнів. Щороку 23 червня духовенство різних християнських Церков, представники влади й громадськості, свідки трагічної події приходять на це місце, аби творити молитву по жертвам розстрілу.

Вшанування полеглих розпочалося хресним ходом священиків та вірян Київського Патріархату. Процесія, яку очолив владика Михаїл, пройшла від кафедрального собору Святої Трійці вулицями міста до пам’ятного знаку...

24 червня 2006 р.
ЄПИСКОПУ ЛУЦЬКОМУ І ВОЛИНСЬКОМУ МИХАЇЛОВІ – 40 РОКІВ

10 травня 2006 р.

Єпископ Луцький і Волинський Михаїл. Фото Сергія ДубинкиВолинська єпархія Київського Патріархату відзначає 40-річчя єпископа Луцького і Волинського Михаїла. З нагоди ювілею у кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку відправили святкову Божественну Літургію, під час якої молилися 6 архієреїв, близько 230 священнослужителів, представники влади, громадськості, багато вірян. В академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбулася урочиста академія, де преосвященного вітали ієрархи сусідніх єпархій, духовні лідери християнських спільнот, що входять до складу Волинської Ради Церков, обласні очільники, керівники державних установ і приватних підприємств, представники закладів освіти, науки, медицини, громадських і благодійних організацій, а також найкращі творчі колективи Луцька.

Два роки тому після упокоєння митрополита Якова владика очолив Волинську кафедру. За цей час вона зазнала багатьох змін. Сьогодні можна стверджувати, що розпочалася нова віха в історії Київського Патріархату на Волині...

10 травня 2006 р.
ХРЕСНИЙ ХІД У РОЖИЩІ

9 квітня 2006 р.

У Рожищі відбувся загальноміський страждальний хресний хід. Особливістю події стало те, що його спільно організували й очолили духовенство Київського Патріархату на чолі з деканом протоієреєм Василем Шняком та місцеві священнослужителі Римсько-Католицької Церкви. Під час благоговійної ходи від костелу Преображення Господнього до церкви Різдва Христового молільники вшанували хресні страждання Господа Ісуса Христа та помолилися за світле майбутнє України.

09 квітня 2006 р.
ДЕКЛАРАЦІЯ ВОЛИНСЬКИХ ЦЕРКОВ

17 березня 2006 р.

Засідання Волинської Ради Церков. Фото прот. Віталія СобкаВолинська Рада Церков одностайно прийняла декларацію, у якій підтвердила намір неухильно виконувати закон України про вибори. Документ підписано під час засідання в облдержадміністрації в присутності її голови Володимира Бондаря.

8 ієрархів і керівників волинських християнських спільнот прагнуть «заборони використання в політичній агітації авторитету Церков і релігійних організацій, їхніх організаційних структур, приміщень, релігійної символіки», оскільки «такі дії не лише заборонені законодавством України, але й суперечать духовній природі Церков».

Волинська Рада Церков звернулась...

17 березня 2006 р.
41-50  51-60  61-70  71-80  81-90  91-100  101-110  111-120  121-130  131-136
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо