Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Де найбільше потребують

Ікона Агапіта Печерського біля міської поліклініки №3. Світлина з архіву протоієрея Олександра Безкоровайного.

Завершилися богослужіння в медичних закладах обласного центру перед іконою преподобного Агапіта Печерського, лікаря безвідплатного. Відправи відбулися з ініціативи віце-канцлера і старшого капелана єпархії протоієрея Олександра Безкоровайного задля духовної підтримки хворих і лікарів, яку вони найбільше потребують в осінній період – час загострення недуг у багатьох людей.

Як повідомлялося раніше, образ із вмонтованою частинкою мощей святого привезли з чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерецького деканату. Першою святиню прийняла Волинська обласна клінічна лікарня 22 жовтня. Тут о. Олександр і капелан обласного центру відправили акафіст преподобному Агапіту з помазанням вірних освяченою оливою.

Протягом наступних днів священики перевозили і встановлювали ікону в інших медичних закладах, відправляючи акафісти або молебні. 23 жовтня – у Волинському пологовому будинку, 24 жовтня – на станції швидкої медичної допомоги та в обласній дитячій лікарні, 29 жовтня – в міській клінічній лікарні та поліклініці № 2, 30 жовтня – в міській поліклініці № 1, з 31 жовтня до 3 листопада – в обласних туб- і онкодиспансерах та Луцькому хосписі, 4 листопада – в поліклініці № 3 та госпіталі ветеранів, 5 листопада – в обласній лікарні (с. Боголюби), 6 листопада – у психіатричній лікарні (с. Липини).

09 листопада 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо