Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Достойний творчий шлях

9 листопада 2013 р. На могилі Петра Гоця. Світлина з архіву протоієрея Володимира Пирога.

З нагоди Дня української писемності та мови, який припадає на свято преподобного Нестора Літописця, настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці в с. Торговище Турійського деканату протоієрей Володимир Пиріг відслужив заупокійну літію на могилі українського поета, історика, краєзнавця, бібліотечного і музейного працівника Петра Гоця, який був уродженцем цього села.

У проповіді о. Володимир порівняв його творчий шлях із євангельським слугою, «що отримав п’ять талантів і примноживши ще п’ять, мав похвалу від свого господаря». Одержавши таланти від Бога, він не закопав їх у землю, а скільки було можливості й сил, писав, зазначив душпастир. І, напевне, так мало статися, щоб після примноження своїх талантів, виходу у світ книги «Торговище», почути слова Господа: «Гаразд, добрий і вірний слуго! У малому ти був вірним, над великим тебе поставлю; увійди в радість пана твого».

Петро Гоць народився 20 червня 1937 року. Працював завідувачем інформаційно-бібліографічного відділу Львівської центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки. Дев’ять літ очолював Музей Степана Бандери при Львівському національному аграрному університеті. За державної незалежності став друкуватися, випустивши більше трьох з половиною десятків книг та брошур. 1992-го отримав премію імені Лесі Українки Житомирського обласного відділення Українського фонду культури. 1997 року визнаний людиною року Львова в номінації «Найкращий бібліотекар міста». 16 травня 2013-го відійшов у вічність, заповівши поховати себе в рідному селі.

14 листопада 2013 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо