Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Нічого не приховуючи (додано відео)

Книга «Мої спогади без прикрас» протоієрея Сергія Мельничука-Мартинюка. Світлина Ігоря Сацика.

Мемуари найстаршого священика єпархії протоієрея Сергія Мельничука-Мартинюка «Мої спогади без прикрас» презентовано 12 лютого у Волинській православній богословській академії (ВПБА). Книгу випустив єпархіальний видавничий відділ «Ключі» разом із видавництвом «Надстир’я».

Ідея видати свої мемуари виникла в душпастиря торік, коли тут же побачили світ спомини його батька Мусія Мельничука «Моя довга страждальна дорога». Отже, з’явився своєрідний двотомник – 96-річного тата і 80-річного сина, які описують зовсім різні епохи.

Ректор ВПБА священик Володимир Вакін, сам автор спогадів, редактор-упорядник Віктор Гребенюк, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап та інші промовці розповідали присутнім про книгу. В ній максимально збережено розповідну манеру викладу: за станом здоров’я о. Сергій не писав, а начитував згадки на диктофон. Але головне, що автор «Моїх спогадів без прикрас» яскраво і щиро змальовує часи, в які довелося жити: воєнні й післявоєнні біди, хрущовські гоніння на релігію (саме в розпал того лихоліття Сергій Мельничук вступив до семінарії, долаючи всілякі труднощі), роки становлення Київського Патріархату... Не оминув мемуарист і моментів, котрі не красили його: так, він, як і майже всі тогочасні священнослужителі, згодився співпрацювати з КДБ. Щоправда, за тиждень розкаявся і розірвав договір зі зловісною структурою.

Зображено в книзі і незвичайні повороти долі (наприклад, як о. Сергій став ректором семінарії, куди його колись не прийняли на навчання), і побутові дрібниці епохи, що давно минула (як дитиною мріяв про перші штанці). В усьому – і малому, і великому – автор вірний правді життя, тому ця пізнавальна книга читається легко й цікаво.

Придбати «Мої спогади без прикрас» можна в єпархіальній книгарні-бібліотеці «Ключі» або через цей сайт.

13 лютого 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо