Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Чернецтво

Чоловічий монастир Святителя і чудотворця Миколая в с. Жидичин Ківерецького деканату. Світлина ієромонаха Константина (Марченка)
У ЖИДИЧИН, ДО МИКОЛИ-СВЯТОШІ

Завтра Церква вшановує преподобного Миколу-Святошу, князя Луцького, печерського чудотворця. Особливо його шанує братія Миколаївського монастиря в с. Жидичин Ківерецького деканату, адже саме на честь цього угодника тут освячено чернечий храм. З нагоди престольного празника відправлять урочисті Богослужіння: 26 жовтня – Велику вечірню, початок о 18.00; 27 жовтня – Ранню, 7.00, та Божественну Літургію, 10.00. Монахи на чолі з ігуменом Константином (Марченком) прагнуть розділити радість спільної молитви з усіма нами.

26 жовтня 2009 р.
Чоловічий монастир Святителя і чудотворця Миколая в с. Жидичин Ківерецького деканату. Світлина ієромонаха Константина (Марченка)
НЕЗАБАРОМ – МИКОЛАЇВСЬКІ ЧИТАННЯ

24 жовтня у с. Жидичин Ківерецького деканату відбудуться ІІІ Миколаївські читання – наукова конференція, яку проводить місцевий чоловічий монастир спільно з обласною організацією Українського товариства охорони пам’яток історії і культури. Сайт обителі www.chernectvo.org.ua повідомляє: читання, які проводять у рамках пам’яткоохоронної програми «Культурна спадщина Волині», присвячені пам’яті святителя і чудотворця Миколая Мирлікійського та преподобного Миколи-Святоші, князя Луцького.

Учасники конференції представлятимуть дослідження книгодруків, іконопису, творів сакрального, образотворчого та іншого мистецтва, пов’язаних зі згаданими святими, порушуватимуть питання про шанування християнських угодників тощо.

Миколаївські читання розпочнуться о 10.00 молебнем у чернечому храмі. Докладнішу інформацію можна одержати в Галини Марчук за тел. (0332) 77-21-18, (050) 668-33-27.

20 жовтня 2009 р.
Сайт Chernectvo.org.ua
ЧЕРНЕЦТВО ОН-ЛАЙН

У минулі віки осередками прогресу були монастирі. Саме тут розвивалась література, ставились наукові експерименти. Згодом в очах секуляризованого суспільства чернечі обителі стали асоціюватись, навпаки, із застоєм думки й регресом.

Але там, де старі середньовічні мури наповнює щира віра молодих, освічених ченців, вони перетворюються в осередки поступу в сучасному розумінні цього слова. А оскільки благовістя теперішньому поколінню не можна ефективно провадити без комп’ютера, чернеча молодь робить це краще, ніж чорноризці, старші літами.

Серед сайтів православних монастирів не пропустіть новий ресурс чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця, що в селі Жидичин Ківерецького деканату нашої єпархії, – Chernectvo.org.ua. В обителі спасається сама молодь, тож сайт, який нещодавно з’явився у всесвітній мережі, дихає побожністю й молодечим запалом. Він пристойно оформлений, має зручний інтерфейс, цікаві, живі...

31 серпня 2009 р.
Освячення нового храму Великомучениці Катерини у луцькому Василівському жіночому монастирі. Світлина прот. Віталія Собка
ЧЕРНИЦЯМ, ЮНАЦТВУ, ВСІМ ПРАВОСЛАВНИМ

Ще в XIII ст. на місці, де нині стоїть кафедральний собор Святої Трійці, діяв православний монастир Святителя Василія Великого. Протягом століть тут були різні сакральні споруди, різних Церков. І ось лише за наших часів, коли собор та прилеглі будівлі – в користуванні Української Православної Церкви Київського Патріархату, коли керуючий єпархії – архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, кілька років тут знову служить Богові Василівський монастир. Він міститься у напівкруглій будівлі одразу за Свято-Троїцьким собором (вхід зі сторони соборного вівтаря). А віднині ігуменя Марія (Ігнатенко) й інші черниці матимуть свій храм, який сьогодні владика освятив на честь Великомучениці Катерини та відправив у ньому першу Божественну Літургію.

Катерининською монашу церкву названо невипадково. Великомученицю, яка постраждала за Христа в єгипетській Олександрії на початку IV ст., здавна вважають покровителькою дівчат і вагітних жінок...

24 липня 2009 р.
ХРЕСТ НЕ ПОВИНЕН ЗАТЕРТИСЬ

26 березня 2009 р.

Під час Страсного хресного ходу у Володимирі навколо собору та жіночого монастиря Різдва Христового. Світлина з архіву священика Володимира УдудаУ Володимирському соборі Різдва Христового уперше відправлено Пасії та Страсний хресний хід за новоукладеним чином, а також здійснено постриг у малу схиму рясофорної черниці Тетяни (Заруденець) з ім’ям Анастасія, яка є насельницею місцевого монастиря.

Очолив богослужіння архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, до молитви долучилися міський декан протоієрей Юрій Пилипець, районний – протоієрей Євген Шевчук, настоятель собору протоієрей Микола Удуд, численне духовенство, настоятелька обителі Різдва Христового ігуменя Марія (Ігнатенко). На непересічну відправу прийшло багато володимирян, а з Ковельського районного деканату прибули віряни парафій Архістратига Михаїла в с. Воля Ковельська і Різдва Богородиці в с. Білин на чолі з священиком Володимиром Удудом...

26 березня 2009 р.
ПРАХ ЗАГИБЛИХ СТУКАЄ В НАШІ СЕРЦЯ

27 лютого 2009 р.

Замковий чоловічий монастир Архангелів у Луцьку. Світлина ієромонаха Якова (Мільяна)У Луцькій міській раді відбулась нарада щодо увічнення пам’яті в’язнів Луцької тюрми, яких було знищено без суду і слідства на початку радянсько-німецької війни. Зібрання очолив заступник голови міськради Анатолій Пархом’юк. Оскільки нині частина масових захоронень перебуває на території Замкового чоловічого монастиря Архангелів, то в нараді взяли участь намісник обителі ігумен Святополк (Канюка), та представник духовної консисторії – канцлер протоієрей Микола Цап. Ними, зокрема, висловлено пропозицію, щоб після розкопок, проведених волинськими науковцями, усіх загиблих перепоховали поруч із монастирем, створивши пантеон.

Роботи мають розпочатися навесні з ексгумації тих останків, які покояться на монастирському подвір’ї.

27 лютого 2009 р.
КОЛИШНІЙ ЖИДИЧИНСЬКИЙ ІГУМЕН СТАВ ЄПИСКОПОМ
(додано фотосесію)

2 лютого 2009 р.

Єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк. Світлина з сайта Cerkva.infoУчора Київський Патріархат поповнився ще одним архієреєм. За Божественною Літургією у Володимирському соборі Києва Патріарх Філарет, архієпископ Михаїл та інші ієрархи висвятили на єпископа Кіровоградського і Голованівського архімандрита Марка (Левківа). Новопосвячений владика Марк – випускник Волинської духовної семінарії, колишній ігумен монастиря Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату, секретар духовної консисторії нашої єпархії.

Дізнавшись про рішення Священного Синоду від 25 січня цього року про обрання архімандрита Марка на вакантну Кіровоградську кафедру, багато волинян – священиків, ченців і мирян – посилили свої молитви за нього, а в день архієрейської хіротонії (висвяти) чимало з них прибуло на святкову Службу Божу в патріарший храм, уболіваючи, радіючи й вітаючи обраного Церквою на високе й відповідальне служіння...

02 лютого 2009 р.
КАДРОВІ ЗМІНИ

1 грудня 2008 р.

Ігумен Марк (Левків). Світлина прот. Віталія Собка28 листопада єпископ Луцький і Волинський Михаїл звільнив ігумена Марка (Левківа) від обов’язків секретаря духовної консисторії та намісника Свято-Миколаївського монастиря в с. Жидичин Ківерецького деканату у зв’язку з його переходом у розпорядження Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Сьогодні владика Михаїл призначив намісником жидичинської обителі ієромонаха Константина (Марченка), який до цього був її скарбником...

01 грудня 2008 р.
РЯТУЙМО СІМ’Ї

11 листопада 2008 р.

Жіночий монастир Різдва Христового у Володимирі. Світлина Данила ЗінкевичаВчора у володимирському жіночому монастирі Різдва Христового вперше відслужили акафіст мученикам і сповідникам Гурію, Самонові та Авиву. Відтепер молитву похвали цим святим, яких вважають покровителями щасливого шлюбу, мирного сімейного життя, відправлятимуть в обителі щопонеділка.

«На жаль, нерідко сучасні подружжя не беруть до уваги духовних принципів співжиття, – каже ігуменя Марія (Ігнатенко). – Відтак сім’я розпадається при виникненні перших випробувань. У молодих пар немає справжньої жертовної любові, терпеливості. Світле почуття часто замінено звичайною плотською хіттю. Якщо ж у подружжі християнське благочестя на першому місці – таких проблем не виникає»...

11 листопада 2008 р.
МИКОЛАЇВСЬКІ ЧИТАННЯ

29 жовтня 2008 р.

Ігумен Марк (Левків) виступає перед учасниками наукової конференції «Миколаївські читання». Світлина ієромонаха Константина (Марченка)Учора в селі Жидичин Ківерцівського деканату відбулася наукова конференція «Миколаївські читання», організаторами якої вже вдруге виступили Волинське обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії та культури та місцевий чоловічий монастир Святителя Миколая Чудотворця. Це зібрання, як і минулорічне, було присвячене пам’яті двох святих із однаковим ім’ям – Миколаєві Мирлікійському та преподобному Миколі-Святоші, князеві Луцькому.

Уже традиційно науковці, які прибули з різних регіонів України, розпочали роботу з молебня в чернечому храмі, а під час засідання виголошували й слухали доповіді про давні забраження цих святих на іконах, склі, хоругвах, кам’яній скульптурі, гербах і печатках, про проблеми досліджень їхніх житій та присвячені їм храми...

29 жовтня 2008 р.
61-70  71-80  81-90  91-100  101-110  111-120  121-130  131-140  141-150  151-152
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо