Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Великодньої ночі

5 травня 2013 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл роздає благодатний вогонь, привезений із Єрусалима. Світлина інформаційної служби єпархії

На Світле Христове Воскресіння митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив у Свято-Троїцькому кафедральному соборі обласного центру урочисте Богослужіння – Пасхальну Ранню, яка розпочалася хресним ходом навколо храму, та Божественну Літургію.

Із владикою співслужили декан собору протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство. У молитві взяв участь луцький міський голова Микола Романюк.

Відправу записувало обласне державне телебачення, трансляція якої відбулася ввечері цього дня з повтором наступного. Її коментували літературний редактор інформаційно-видавничого центру єпархії Віктор Гребенюк та керівник єпархіального паломницького центру «Осанна» Лариса Савчук.

Традиційно за Богослужінням співав архієрейський хор «Оранта» під керівництвом Василя Мойсіюка.

Як і минулорічного Великодня, під час святкової відправи високопреосвященний передав вірним благодатний вогонь, привезений благодійниками з Єрусалима.

Староста собору протоієрей Володимир Подолець прочитав так зване огласительне слово святителя Йоана Золотоустого, а пасхальне послання Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета виголосив о. Микола.

Євангеліє (Ін. 1:1–17) було прочитано одинадцятьма мовами. Митрополит розпочав читання грецькою, а далі священнослужителі продовжили церковнослов’янською, латинською, івритом, англійською, німецькою, іспанською, російською, французькою, польською і українською.

У проповіді на завершення Служби Божої архієрей наголосив на вірі у воскресіння Спасителя, звернув увагу на особливе значення слів – «Христос воістину воскрес!».

Закінчилося Богослужіння традиційною хресною ходою навколо собору та освятою кошиків із пасхальними стравами. На цей час молільників стало так багато, що вони заповнили не лише церкву та площу перед нею. Багато людей чекало освячення на Театральному майдані та частині вул. Лесі Українки.

07 травня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо