Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У кафедральному соборі відправили чин похорону бійця 51-ї ОМБр

15 січня 2015 р. Чин похорону військового Сергія Крука в кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина з сайта volynnews.com

15 січня заупокійне богослужіння по загиблому в зоні АТО Сергієві Куруці очолив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко.

Ті, хто посягає на життя захисників нашої Батьківщини, – ніхто інший як нащадки Каїна й Ірода, підкреслив священик. Щодо героя зазначив, що він, будучи воїном, не відступив, не зрадив та не злякався, а місію, котра випала на його долю, виконав до кінця.

Після відспівування на Театральному майдані відбулося громадське прощання із загиблим. Разом із духовенством собору та Луцького районного деканату в останню путь його, зокрема, провели представники влади, бойові побратими, численна громадськість. Погребіння героя звершили на алеї почесних поховань міського кладовища поблизу с. Гаразджа.

Сергій Курука загинув в «іловайському котлі», довгий час не числився ні в списках загиблих, ні в списках полонених. Похований він був у Дніпропетровську як невідомий солдат. Лише нещодавно після пошуків за аналізом ДНК встановили його особу.

16 січня 2015 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо