Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Луцький районний деканат

ОНОВЛЕНО ЦЕРКВУ В ПІДГАЙЦЯХ

15 листопада 2006 р.

Тимчасовий храм Архістратига Михаїла в с. Підгайці Луцького районного деканату. Фото Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новий престіл тимчасового храму Архістратига Михаїла в селі Підгайці Луцького районного деканату. З цієї нагоди відправили урочисту Божественну Літургію. З владикою співслужили декан протоієрей Віктор Пушко, настоятель священик Іван Гурєєв та інші священнослужителі.

Звертаючись до присутніх з повчальним словом, архієрей розповів про призначення храмів Божих. Він зазначив, що лише в храмі під час загального Богослужіння Господь дарує людській душі особливу поживу – благодать, милість, ласку Божу. Поживу, яка веде до спасіння.

 

15 листопада 2006 р.
СПОРУДИЛИ ХРЕСТ

3 листопада 2006 р.

Православна громада Великомученика Димитрія Солунського урочисто встановила великий Хрест при в’їзді в село Гать Луцького районного деканату. З цієї нагоди після недільної Божественної Літургії провели хресний хід, який очолив настоятель парафії священик Роман Войнарович.

Після відправи чину освячення отець Роман звернувся до присутніх із проповіддю, у якій зокрема зазначив, що Господь через цей спорудженний і освячений Хрест Христовий оберігатиме й благословлятиме мешканців села. Але вони мають щиро приймати Божу благодать і не занедбувати свого духовного життя.

03 листопада 2006 р.
ЗМІНИ В ЛУЦЬКОМУ РАЙОННОМУ ДЕКАНАТІ

22 жовтня 2006 р.

Новопризначений луцький районний декан – протоієрей Віктор Пушко. Фото Ярослава БлизнюкаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл провів збори духовенства Луцького районного деканату. Окрім священнослужителів, які входять до нього, у засіданні взяли участь канцлер єпархії протоієрей Микола Цап і обласний декан протоієрей Іван Семенюк.

У своєму зверненні владика заявив про необхідність покращення церковної дисципліни серед духовенства та представив новопризначеного декана. Ним став протоієрей Віктор Пушко, настоятель храму Різдва святого Йоана Хрестителя у селі Лище. До цього часу обов'язки луцького районного декана тимчасово виконував обласний декан протоієрей Іван Семенюк.

На зборах також обговорили низку актуальних питань церковно-парафіяльного життя деканату.

На прохання єпархіальної прес-служби декан отець Віктор повідомив, що має намір організаційними заходами сприяти згуртуванню підопічних священиків та активізації...

22 жовтня 2006 р.
ОНОВЛЕННЯ ІКОНИ В КРУПІ

19 жовтня 2006 р.

Ікону Ісуса Христа, яка чудесно оновилася в одному з помешкань с. Крупа Луцького районного деканату, урочисто перенесли до місцевого храму Покрови Пресвятої Богородиці. Фото Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив відправу акафіста Пресвятій Богородиці в Свято-Покровському храмі, що в селі Крупа Луцького районного деканату. З ним співслужили намісник Жидичинського монастиря Святителя Миколая Чудотворця ієромонах Марк (Левків), настоятель храму священик Роман Нестер та інші священнослужителі. Причиною вечірнього архієрейського Богослужіння в сільському храмі стало те, що незадовго до цього в одному з приватних помешкань Крупи чудесно оновилася ікона Ісуса Христа. Тож цього дня духовенство урочисто перенесло образ до церкви, аби достойно вшанувати святиню.

Виголошуючи проповідь про роль Божого провидіння у спасінні людського роду, владика зазначив, що однією з головних причин, чому Господь творить чудеса, – бажання укріпити людську спільноту у вірі.

 

19 жовтня 2006 р.
ХРАМОВЕ СВЯТО В СЬОМАКАХ

12 жовтня 2006 р.

Єпископ Луцький і Волинський Михаїл з нагоди храмового свята очолив Божественну Літургію в церкві Апостола Йоана Богослова, що в селі Сьомаки Луцького районного деканату. З ним співслужив настоятель протоієрей Анатолій Ліпчик.

Під час Служби Божої владика виголосив проповідь про життя й діяльність улюбленого учня Христового – апостола і євангелиста Йоана Богослова. Розкриваючи сенс життя людини у світлі євангелія цього великого святого, преосвященний закликав присутніх прислухатися до Слова Божого й втілювати Божественну науку в своєму житті.

12 жовтня 2006 р.
ХРАМОВЕ СВЯТО В БОРАТИНІ

29 вересня 2006 р.

Храм Воздвиження Хреста Господнього в с. Боратин Луцького районного деканату. Фото прот. Віталія СобкаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл відправив Божественну Літургію в Хрестовоздвиженській церкві в селі Боратин Луцького районного деканату з нагоди храмового свята. З владикою співслужили обласний декан протоієрей Іван Семенюк, районний декан протоієрей Віктор Пушко, настоятель протоієрей Іван Пахолок та інші священнослужителі.

Під час Богослужіння архієрей виголосив проповідь про свято Воздвиження Хреста Господнього та християнське благочестя.

Після традиційної хресної ходи навколо храму духовенство та вірян порадував святковий спів хору місцевої недільної школи.

 

 

29 вересня 2006 р.
ЗНАК ПРИМИРЕННЯ

7 вересня 2006 р.

У селі Гірка Полонка Луцького районного деканату відкрили спільний пам’ятник 45-м воякам УПА та 44-м радянським солдатам, які полягли в роки Другої світової війни. На монументі викарбувані євангельські слова: «Ніхто більшої любові не має над ту, як хто власне життя поклав би за друзів своїх» і «Так і Отець Мій Небесний вчинить з вами, якщо кожен з вас не простить від серця свого братові своєму провини його».

Чин освячення пам’ятника відправив настоятель місцевого храму Архістратига Михаїла протоієрей Володимир Присяжнюк – один із ініціаторів ідеї спорудження спільного пам’ятного знаку, що мирив би...

07 вересня 2006 р.
ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЯМ

3 вересня 2006 р.

Під час урочистостей з нагоди відкриття пам’ятних плит у с. Лаврів Луцького районного деканатуУ с. Лаврів Луцького районного деканату відбулися урочистостості з нагоди відкриття пам’ятних плит, присвячених подіям 1943-1945 років, які відбулися на цих теренах. Лаврівці вшанували своїх славних односельчан - вояків УПА, загиблих у боях з каральними підрозділами фашистів, а пізніше – енкаведистів.

Освятив плити й відправив панахиду настоятель місцевого храму Покрови Божої Матері священик Роман Микитюк. До молитви долучилися заступник голови облдержадміністрації Василь Дмитрук, заступник голови облради Володимир Банада, голова райдержадміністрації Володимир Демчук, представники громадськості, родичі загиблих героїв, парафіяни. Звертаючись до пристуніх із проповіддю, отець Роман закликав молитися за всіх, хто віддав своє життя за Батьківщину й наслідувати їхню любов і мужність.

 

03 вересня 2006 р.
ХРАМОВЕ СВЯТО В КОРШОВЦІ

13 липня 2006 р.

Єпископ Михаїл перед храмом Апостолів Петра й Павла в с. Коршовець Луцького районного деканату. Фото Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію в церкві Апостолів Петра й Павла, що в селі Коршовець Луцького районного деканату, з нагоди 10-річчя парафії та храмового свята, яке громада відзначила 12 липня. З ним служили обласний декан протоієрей Іван Семенюк, декан Свято-Троїцького кафедрального собору протоієрей Володимир Подолець, настоятель храму протоієрей Віктор Михалевич та місцеве духовенство. Разом із багатьма молільниками урочистість розділили голова сільради Сергій Федчук і директор Луцького комбінату хлібопродуктів №2 Михайло Гнасюк.

За Богослужінням владика сказав проповідь про віру й чесноти...

13 липня 2006 р.
СВЯТО СЕЛА ЛИЩЕ

11 липня 2006 р.

Храм Різдва святого Йоана Хрестителя в с. Лище Луцького районного деканату. Фото Сергія ДубинкиЄпископ Луцький і Волинський Михаїл відправив Божественну Літургію в храмі Різдва святого Йоана Хрестителя, що в с. Лище Луцького районного деканату, з нагоди храмового свята. Разом із ним служили настоятель церкви протоієрей Віктор Пушко та місцеве духовенство. У Богослужінні взяли участь голова сільської ради Віталій Шкорупський, багато вірян.

Під час Літургії владика, виголосивши проповідь про подяку Богові за все, закликав цінувати Божі дари й смиренно приймати радощі й скорботи земного життя.

 

11 липня 2006 р.
81-90  91-100  101-110  111-120  121-130  131-140  141-150  151-160  161-170  171-175
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо