Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Капеланська служба

ЮВІЛЕЙ СБУ

Учора вікарій нашої єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей та віце-канцлер протоієрей Олександр Безкоровайний на запрошення начальника Управління СБУ у Волинській області генерал-майора Володимира Мельниковича взяли участь в урочистостях із нагоди 20-річчя створення Служби безпеки України, що проходили в облмуздрамтеатрі ім. Т. Шевченка.

22 березня 2012 р.
Митрополит Михаїл освятив техніку та нові комплекти одягу для пожежників Володимирського райвіддділу МНС. Форму передав рятувальникам Благодійний фонд «Матері Божої неустанної помочі». Світлина з архіву протоієрея Миколи Гінайла
ПОДАРУНОК РЯТУВАЛЬНИКАМ

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив техніку та п’ять нових комплектів одягу для пожежників Володимирського райвіддділу МНС. Цю форму від своїх закордонних партнерів передав рятувальникам помічник районного декана протоієрей Микола Гінайло, голова Благодійного фонду «Матері Божої неустанної помочі». У заході взяли участь міський голова Петро Саганюк, виконувач обов’язки начальника райвідділу капітан служби цивільного захисту В’ячеслав Процюк.

Це подяка рятувальникам за їхню самовіддану працю, особливо за те, що в люті морози допомагали захищати від холоду мешканців міста і бездомних, зазначив о. Микола.

Учасниками богослужіння стали й гімназисти, які прийшли до пожежників на екскурсію з нагоди тижня безпеки. Їм також було вручено дитячі Біблії та іконки.

27 лютого 2012 р.
НЕ ПРОСТО ТАНЦІ

У Волинському національному університеті ім. Лесі Українки відбувся IV Віденський бал. Благословили його капелани навчального закладу протоієреї Віктор Михалевич та Михайло Бучак. Звертаючись до присутніх, о. Віктор зазначив, що є заходи суто світські, а є такі, які мають подвійне призначення. Цей бал не тільки розважальний, а й несе благородну мету – збір коштів на будівництво університетського храму Святої Софії – Премудрості Божої.

14 лютого 2012 р.
Зліва направо: начальник Володимир-Волинського міськрайвідділу УМВС полковник Павло Алєксеєнко, протоієрей Микола Гінайло, протоієрей Андрій Шевчук. Світлина з архіву протоієрея Миколи Гінайла
З ЙОРДАННЮ

Помічники володимирського районного й міського деканів протоієреї Микола Гінайло й Андрій Шевчук на запрошення керівництва Володимир-Волинського міськрайонного відділення внутрішніх справ та об’єднаного районного військового комісаріату вперше провели освячення й окроплення йорданською водою їх приміщень. Священнослужителі привітали усіх з Різдвяними святами й побажали всіх благ та ласки всемогутнього Бога, а військовозобов’язаних, які в той час проходили приписку, – благославили на добрі справи.

28 січня 2012 р.
Протоієрей Олександр Безкоровайний. Світлина інформаційної служби єпархії
ВІТАННЯ МІЛІЦІЇ

Учора віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці взяли участь в урочистостях з нагоди Дня міліції, що відбулися в обласному академічному муздрамтеатрі імені Т. Шевченка.

Вітаючи присутніх, о. Олександр побажав благополуччя, щоб усе більше міліціонерів прагнули відзначатися християнськими чеснотами. Начальнику обласного управління МВС В’ячеславові Ходирєву було вручено дарунок – Біблію українською мовою.

21 грудня 2011 р.
ДОПОМАГАТИ ЛЕГКО РАЗОМ!

Добровольці відділу організації благодійності та соціального служіння єпархії на запрошення львівського благодійного фонду «Доктор клоун» долучилися до доброчинного концерту гурту «АтмАсфера», який відбувся в клубі «Майдан». Захід було приурочено до дня cвятого Миколая, метою був збір нових м’яких іграшок для дітей, що перебувають у лікарняних закладах області. Зібрано сто двадцять три іграшки.

Напередодні свята Миколая, частину цих подарунків разом з іншими передано в онкогематологічне відділення Волинської обласної дитячої клінічної лікарні, ще частину – Волинському центру реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи і дітей...

20 грудня 2011 р.
Святитель Лука Войно-Ясенецький
ЗА ЗЦІЛЕННЯМ – ДО СВЯТОГО

У каплиці Волинської обласної клінічної дитячої лікарні перебувала мироточива ікона святителя Луки (Войно-Ясенецького), архієпископа Кримського і Таврійського, із вмонтованою частинкою його мощей. Реліквію, що постійно зберігається в луцькому храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці, привіз капелан медзакладу о. Юрій Крохмаль-Брилевський.

Чотири рази душпастир відправив того дня акафіст до угодника, закликаючи багатьох молільників укріплятись у вірі. Протягом дня пацієнти підходили до образа й, прикладаючись до нього, просили в угодника Божого Луки зцілення та здоров’я. Він сам був лікарем, перед операцією завжди молився і ставив йодом на тілі хрестик, навіть за часів войовничого атеїзму проповідував студентам-медикам Християнство.

Відколи у 2006 р. цей образ замироточив, на склі пробиваються краплинки запашного мира. За словами настоятеля Благовіщенської парафії священика Миколи Савчука, прикладаючись до ікони, багато вірян позбулися різноманітних недуг. Якщо людина щиро вірить, то Господь може зцілити хворого, зазначив він.

16 грудня 2011 р.
Протоієрей Юрій Близнюк
ДРУЖНЯ ДО МОЛОДІ

Учора інспектор з місійної діяльності єпархії протоієрей Юрій Близнюк побував на відкритті медико-соціальної установи «Клініка, дружня до молоді», яка почала працювати на базі дитячої поліклініки на вулиці Чорновола в Луцьку. У заході взяли участь представники обласної та міської влади, соціальних служб, правоохоронні органи та медики.

Звертаючись до присутніх, о. Юрій наголосив на необхідності співпраці і Церкви, і лікарів, і всіх інших. Адже кожен із нас має наслідувати милосердного самарянина для служіння ближньому, наголосив він.

09 грудня 2011 р.
Новий іконостас у храмі Мучениць Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії, що на території Луцького біотехнічного інституту. Світлина інформаційної служби єпархії
З НОВИМ ІКОНОСТАСОМ

30 вересня архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новий іконостас у храмі Мучениць Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії, що на території Луцького біотехнічного інституту. Чин освяти проведено з нагоди престольного празника. З владикою співслужили намісник луцького Замкового монастиря Архангелів ігумен Святополк (Канюка), настоятель парафії священик Андрій Ротченков та інше духовенство.

Після Божественної Літургії архієрей привітав усіх іменинників з днем ангела, наголосивши: «потрібно просто любити, просто вірити, просто надіятися – отоді буде порядок і гармонія у душі». Адже маючи ці чесноти, будь-які дії у повсякденному житті ґрунтуватимуться на основах лише любові, зазначив архіпастир, а «любов довготерпить, милосердствує, співстраждає, не заздрить».

До свята долучилися й діти з парафіяльної недільної школи, які привітали учасників торжества віршами та піснями.

04 жовтня 2011 р.
Молебнем у луцькому кафедральному соборі розпочато новий навчальний рік Волинської православної богословської академії. Світлина інформаційної служби єпархії
З НОВИМИ СИЛАМИ

З нагоди початку навчального року у Волинській православній богословській академії (ВПБА) архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, ректор протоієрей Ігор Швець, викладачі-священнослужителі відправили молебень в кафедральному Троїцькому соборі. На ньому були присутні вихованці академії, зокрема першокурсники.

Понад 120 священнослужителів, юнаків та дівчат із Волині, Центральної та Південної України, а також із-за кордону (Аргентини, Бразилії, Парагваю, Росії) долучилися до числа студентів ВПБА, щоб стати бакалавром, магістром, регентом хору – стаціонарно або заочно.

Цього року професорсько-викладацький склад поповнився новими кадрами. Серед них: доктор історичних наук професор Михайло Кучинко, доктор історичних наук професор Юрій Недужко...

01 вересня 2011 р.
71-80  81-90  91-100  101-110  111-120  121-130  131-140  141-150  151-160  161-239
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо