Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Капеланська служба

Духовенство на чолі з архієпископом Луцьким і Волинським Михаїлом відправляє подячний молебень під час заходу з нагоди Дня медичного працівника. Світлина інформаційної служби єпархії
З БОЖОЮ ПОМІЧЧЮ!

Учора архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, віце-канцлер, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар та інші священнослужителі взяли участь в урочистому заході з нагоди Дня медичного працівника, який в Палаці учнівської молоді провів колектив обласної клінічної лікарні.

Владика привітав головного лікаря Івана Сидора та інших «людей в білих халатах» із професійним святом, побажав, аби всі їхні пацієнти з Божою допомогою видужували, а праця приносила задоволення, галузь швидко розвивалась.

Потому духовенство відправило подячний молебень. До молитви долучились, окрім медичних працівників, голови облдержадміністрації Борис Клімчук, облради Володимир Войтович, міськради Микола Романюк.

16 червня 2011 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл (зліва) освячує каплицю Преподобного Агапіта Печерського, лікаря безвідплатного, у поліклініці № 1 м. Луцька. Світлина інформаційної служби єпархії
СВЯЩЕНИК І ЛІКАР – ПОРУЧ

Учора архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив каплицю Преподобного Агапіта Печерського, лікаря безвідплатного, у поліклініці № 1 м. Луцька.

Високопреосвященний звернувся до медиків з пастирським словом. Він наголосив, що дар медиків, як і дар священиків, – від Бога, які мають піклуватись і за тіло, і за душу людей. Тож лікар і панотець у кожного повинен бути свій, якому можна відкрити потаємне. Тому каплиця в лікарні – це дуже потрібне й доречне поєднання. Нехай Господь благословляє і працівників медицини, і пацієнтів, сказав високопреосвященний.

Владика нагородив благословенними грамотами головного лікаря Ігоря Гнетньова та спонсора влаштування каплиці лікаря Ігоря Галича...

15 червня 2011 р.
Зліва направо: священик Микола Савчук, протоієрей Віктор Михалевич, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл – на міжнародній науковій конференції «Святі землі Волинської» у Волинському національному університеті ім. Лесі Українки
СІЛЬ НАШОГО КРАЮ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл із священиками взяв участь у міжнародній науковій конференції «Святі землі Волинської», що відбувалася у Волинському національному університеті ім. Лесі Українки під патронатом, зокрема, нашого владики. Організатори заходу – Інститут церковних досліджень ВНУ та інші установи й організації.

Звертаючись до присутніх, владика наголосив на важливості проведення конференції такого рівня саме на Волині. Він зазначив, що розкриваючи невідомі сторінки історії та заново відкриваючи святих, ми повинні подивитися й на сучасних вірян, котрі своїм справжнім християнським життям показують кожному з нас шлях до спасіння...

07 червня 2011 р.
Подячний молебень у кафедральному соборі Святої Трійці з нагоди 75-річчя Волинського національного університету ім. Лесі Українки. Світлини інформаційної служби єпархії
ДО ЗДОБУТКІВ – ІЗ БОГОМ

Волинський національний університет ім. Лесі Українки (ВНУ) урочисто відзначив день університету і 75-річчя його заснування. З цієї нагоди у кафедральному соборі Святої Трійці архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, декан протоієрей Микола Нецькар, капелани ВНУ протоієреї Михайло Бучак і Віктор Михалевич, інші священнослужителі відправили подячний молебень. Із ними молилися ректор вишу Ігор Коцан, викладачі, студенти.

Звертаючись до присутніх, владика висловив задоволення, що починати святкування з молитви – добра традиція для університету. Адже без Божого благословення не може розпочинатися жодна справа. Архієрей побажав професорсько-викладацькому складові ВНУ й студентам втілення усіх їхніх завдань та мрій.

Цього ж дня владика взяв участь в урочистому розширеному засіданні вченої ради цього вишу.

27 травня 2011 р.
Протоієрей Олександр Безкоровайний. Світлина інформаційної служби єпархії
ДОПОМОГАТИ КРАЩЕ

Віце-канцлер, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний на запрошення Української ліги сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги взяв участь у круглому столі «Розвиток паліативної допомоги в Україні», що проходив в актовій залі Управління охорони здоров’я області. До обговорення даної теми долучилися головний лікар обласної лікарні «Хоспіс» Володимир Бачинський, представники інших конфесій та медичних закладів.

14 травня 2011 р.
У Луцьку відзначили 20-ліття становлення нашої єпархії та 45-річний ювілей архієпископа Луцького і Волинського Михаїла. Світлина Леоніда Максимова
ТОРЖЕСТВО ЄПАРХІЇ

Учора в Луцьку відзначали 20-ліття становлення нашої єпархії та 45-річний ювілей архієпископа Луцького і Волинського Михаїла. З цієї нагоди було відправлено Божественну Літургію і подячний молебень у кафедральному соборі Святої Трійці, а в обласному академічного муздрамтеатрі ім. Тараса Шевченка відбулася урочиста академія. Радість торжества розділили митрополит Чернівецький і Буковинський Данило, архієпископи Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній, Черкаський і Чигиринський Йоан, єпископи Сімферопольський і Кримський Климент, Ужгородський і Закарпатський Кирил, Харківський і Богодухівський Лаврентій, Вінницький і Брацлавський Онуфрій, Дніпропетровський і Павлоградський Симеон, понад 250 священнослужителів, ченців і черниць, викладачі й вихованці Волинської духовної семінарії, козаки місцевого стрілецького братства, миряни...

11 травня 2011 р.
Храмове свято луцької парафії Великомученика Юрія Переможця. Світлина інформаційної служби єпархії
ЗА ПРИКЛАДОМ СВЯТИХ

У день пам’яті Великомученика Юрія Переможця архієпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію у Свято-Юріївському храмі обласного центру. Із ним співслужили канцлер протоієрей Микола Цап (настоятель парафії), ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, духовенство луцьких міського і районного деканатів. Радість торжества з усіма розділили командир луцького прикордонного загону Державної прикордонної служби України Олексій Шепілов з офіцерами, голова Братства бджолярів землі Волинської «Ройовий стан» Віталій Приймак, вихованці військового ліцею.

Владика нагородив золотим наперсним хрестом капелана Волинської обласної лікарні священика Назара Бабія та священика Миколу Лесюка й освятив ікону преподобного Іллі Муромця в яскраво оздобленому кивоті, у яку вмонтовано частинку мощей святого...

11 травня 2011 р.
ОСЯВАТИ ЖИТТЯ ТАЛАНТОМ

Капелан Волинського національного університету ім. Лесі Українки й Інституту ім. В. Липинського МАУП протоієрей Віктор Михалевич взяв участь у відкритті 15-ї виставки-конкурсу «Писанковий дивосвіт» у Луцькій художній школі. Священик був подивований неабияким артистичним умінням учнів, різноманітним технікам обробки великодніх яєць, багатством індивідуальних стилів.

У пастирському слові юним митцям панотець зазначив, що вони роблять боговгодну справу. Адже Господеві кожен із нас повинен приносити все найкраще, особливо присвячувати служінню Богові й ближнім свій талант, який дав Творець.

26 квітня 2011 р.
Протоієрей Олександр Безкоровайний. Світлина інформаційної служби єпархії
ПОЛЕГШИТИ СТРАЖДАННЯ

Учора віце-канцлер, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний на запрошення виконавчого директора Української ліги сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги Лесі Брацюнь та з благословіння архієпископа Луцького і Волинського Михаїла взяв участь у прес-конференції, що проходила у приміщенні Волинського управління охорони здоров’я. У заході взяли участь колишній міністр охорони здоров’я Василь Князевич, начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк, головний лікар обласної лікарні «Хоспіс» Володимир Бачинський, представники інших релігійних громад міста.

Метою зібрання було залучення духовенства до активнішої співпраці з лікарняними закладами даного типу, а саме духовна опіка над важкохворими та поширення відповідної інформації серед населення.

01 квітня 2011 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл вітає учасників Третього віденського балу у ВНУ ім. Лесі Українки. Світлина інформаційної служби єпархії
ІЗ БЛАГОРОДСТВОМ ДУШІ

11 лютого у Волинському національному університеті ім. Лесі Українки (ВНУ) відбувся Третій віденський бал, мета якого – збір коштів на побудову університетського храму Святої Софії – Премудрості Божої. Захід благословив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, зазначивши: «Я радію з того, що благородство душі ми виражаємо у благодійних справах. Це ознака нашого духовного зросту». Архієрей побажав учасникам балу «плідного на добрі справи року, здоров’я та щасливого майбутнього». Із владикою були також капелани ВНУ протоієреї Михайло Бучак і Віктор Михалевич (настоятель майбутньої церкви).

Цього вечора, як зазначено на сайті Vnu.edu.ua, було зібрано 22 тисячі гривень.

14 лютого 2011 р.
81-90  91-100  101-110  111-120  121-130  131-140  141-150  151-160  161-170  171-239
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо