Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Капеланська служба

Священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці вітають медичних працівників із професійним святом. Світлина інформаційної служби єпархії
ДО ДНЯ МЕДИЧНОГО ПРАЦІВНИКА

18 червня священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці на чолі з протоієреєм Володимиром Подольцем із благословіння архієпископа Луцького і Волинського Михаїла привітали «людей в білих халатах» на їхньому святковому зібранні з нагоди Дня медичного працівника. Вітальні адреси владики та цінні подарунки («Євангельську енциклопедію») було вручено Вірі Марчук, Галині Кузьмінській і Степанові Бобрику.

У вітанні архієрея, зокрема, йдеться: «Наша Церква високо оцінює та шанує Вашу Богом благословенну нелегку працю, якою Він дарує оздоровлення й радість нам і нашим ближнім. Адже в Святому Письмі сказано: „Шануй лікаря честю заради потреби у ньому, бо Господь створив його“ (Сир. 38:1). Від щирого серця бажаю натхнення, оптимізму та успіхів на фаховій ниві. Хай глибока віра у Всевишнього наповнить Ваше життя любов’ю і милосердям, мудрістю і терпимістю, хай вона об’єднує нас у ревній молитві за здоров’я українського народу»...

22 червня 2010 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує меморіальну дошку славетному вогнеборцеві – начальнику Луцької пожежної команди Георгієві Бродському. Світлина інформаційної служби єпархії
ПРОЖИТИ НЕМАРНО

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар та інші священнослужителі на запрошення керівництва обласного управління МНС відвідали частину спеціальної пожежної техніки в обласному центрі. Владика освятив меморіальну дошку славетному вогнеборцеві – начальнику Луцької пожежної команди Георгієві Бродському.

У проповіді високопреосвященний зазначив, що ця людина прожила так, що її пам’ятають по смерті за всі добрі вчинки. Це той, з кого треба брати приклад. Тож і нам належить жити таким чином, аби залишити про себе добру пам’ять серед людей і сподобитися Царства Небесного.

07 червня 2010 р.
Під час випускного заходу в Луцькій музичній школі № 1 імені Фридерика Шопена. Світлина інформаційної служби єпархії
З БОГОМ!

Священнослужителі єпархії взяли участь у шкільних випускних заходах. У храмах відправлено подячні молебні для випускників, їхніх батьків і вчителів.

28 травня архієпископ Луцький і Волинський Михаїл на запрошення управління освіти Луцької міськради долучився до урочистого зібрання в обласному муздрамтеатрі з нагоди вручення відзнак луцьким медалістам. Вітаючи зі святом, владика поблагословив їх на добрий щасливий життєвий шлях.

Протягом усього дня у кафедральному соборі Святої Трійці віце-канцлер протоієрей Олександр Безкоровайний відправляв молебні на прохання батьківських комітетів багатьох шкіл обласного центру. Одне з богослужінь очолив архієрей. У вітальному слові він зазначив, що піклуючись про своє майбутнє, належить пам’ятати, насамперед, про свою душу. «Спішіть жити, творити, вчитися...

04 червня 2010 р.
Під час урочистого засідання вченої ради ВНУ ім. Лесі Українки. Світлина з сайта Volynnews.com
НЕ ЗАБУВАЮТЬ ПРО ДУХОВНІСТЬ

Волинський національний університет імені Лесі Українки відзначив 70-ту річницю створення. Духовний складник урочистостей був добре помітний.

Cвяткування розпочалися молитвою за університет у кафедральному соборі Святої Трійці. Молебень очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Він звернувся до присутніх ректора Ігоря Коцана, професорсько-викладацького складу з привітанням і побажав «насамперед віри й терпіння».

На урочистому засіданні вченої ради владика взяв участь як член президії. Нагородив університет орденом Рівноапостольного князя Володимира, ректора – орденом Великомученика Юрія Переможця, проректорів Ірину Констанкевич і Світлану Гаврилюк – Великомучениці Варвари.

Було нагороджено церковними відзнаками й інших співробітників університету: Йосипа Яцишина – орденом  Архістратига Михаїла, Леоніда Кондратика – Юрія Переможця, грамотами – Юлію Стасюк...

21 травня 2010 р.
Протоієрей Олександр Безкоровайний. Світлина протоієрея Віталія Собка
НАСТАНОВА КОЗАКАМ

У с. Пляшева Рівненської обл. на території меморіального комплексу «Козацькі могили» відбулася посвята у козаки 70 студентів Луцького інституту розвитку людини університету «Україна» та Луцького педагогічного коледжу. На запрошення отамана козацької організації Романа Карпюка в цьому урочистому заході взяв участь старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний. Душпастир виступив зі словом, у якому зазначив, що козаки повинні виховувати в собі такі зальнолюдські риси як любов, чесність, порядність. Де б не були козаки, найперше вони повинні залишатися вірними Богові й Україні. Наприкінці о. Олександр окропив усіх присутніх освяченою водою.

19 квітня 2010 р.
Протоієрей Олександр Безкоровайний. Світлина протоієрея Віталія Собка
ВІДСЛУЖИТИ Й ПОВЕРНУТИСЬ

У Волинському обласному військовому комісаріаті провели урочистий мітинг, присвячений весняному призову на Волині. На запрошення військового комісара Віталія Чухрая старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний виступив із вітальним словом, побажавши шістдесятьом майбутнім солдатам «Господнього благословення, здоров’я, мудрості у вчинках, мудрих керівників, легкої служби і найшвидшого повернення додому». Священнослужитель прочитав молитву перед початком усякого доброго діла, адже, за його словами, «служба в армії – то добре діло». Окропивши призовників освяченою водою, о. Олександр також подарував їм образки Великомучениці Варвари.

17 квітня 2010 р.
Загальноміський Страсний хресний хід у Луцьку. Світлина Леоніда Максимова
СЛАВА СТРАСТЯМ ТВОЇМ!

Сьогодні в Луцьку відбувся загальноміський Страсний хресний хід. Процесія пройшла від Замкового чоловічого монастиря Архангелів вулицями Кафедральною, Братковського, Лесі Українки до кафедрального собору Святої Трійці з 12-ма зупинками (стояннями), що відображають останні події в земному житті Христа.

Щороку у Страсну п’ятницю в обласному центрі проводять таку ходу. Але цьогоріч архієпископ Луцький і Волинський Михаїл не тільки ніс великого хреста, символічно повторюючи страждальну дорогу Спасителя. Архієрей ішов ще й із невеличким хрестом-ковчежцем, де вміщено частинки мощей невідомих святих і, найголовніше, дрібну частку того животворчого древа, на якому було розп’ято Месію. Цю велику святиню передав нашій Церкві благодійник, який попросив не зазначати його ім’я...

02 квітня 2010 р.
Другий Віденський бал у Волинському національному університеті ім. Лесі Українки. Світлина з сайта Vnu.edu.ua
НА ДОБРЕ ДІЛО

У Волинському національному університеті ім. Лесі Українки (ВНУ) відбувся Другий Віденський бал. Як і минулого року, саме таким способом – проведенням оригінального заходу – навчальний заклад збирав кошти на побудову університетського храму Святої Софії – Премудрості Божої. Тож бал благословив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Із владикою були також капелан ВНУ протоієрей Михайло Бучак та настоятель майбутньої церкви протоієрей Віктор Михалевич.

02 лютого 2010 р.
Луцький національний технічний університет
«З ЛЮБОВ’Ю В СЕРЦІ»

Так називається захід, проведений Луцьким національним технічним університетом 21 грудня до дня святого Миколая. У вечорі, який відбувся в палаці культури «Просвіта», взяв участь архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, ректор духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, інші священнослужителі й семінаристи.

Владика звернувся до зібрання з архіпастирським словом, закликавши в усьому наслідувати вчинки святого – бути людинолюбними, нелицемірно дбати про благо ближнього, виконувати Божі Заповіді. Саме так, із любов’ю в серці, як жив святий Миколай, маємо жити й ми, сучасні християни, – сказав архієрей.

23 грудня 2009 р.
Свічкова хода з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, Луцьк. Світлина Леоніда Максимова
ЯК І ЩОРОКУ

Кожен рік у Луцьку проходять заходи до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. І цього року 1 грудня протоієрей Віктор Михалевич, настоятель храму Святої Софії – Премудрості Божої у Волинському національному університеті ім. Лесі Українки, капелан цього закладу протоієрей Михайло Бучак, вихованці Волинської духовної семінарії та Луцького базового медичного коледжу провели свічкову ходу. Учасники пройшли вулицею Лесі Українки до Театрального майдану і там виклали зі свічок і лампадок загальновизнаний символ таких заходів – червону стрічку.

04 грудня 2009 р.
101-110  111-120  121-130  131-140  141-150  151-160  161-170  171-180  181-190  191-239
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо